fredag 9 oktober 2015

Sjuka barn och wok.

Äntligen fredag och ledig helg!! Dryga dumma vecka då man inte varit riktigt kry... dumma jäkla halsont. 
Igår fick jag vabba med Kiron, han hade sovit så jättedåligt och haft magont, så det blev en lugn vilodag hemma. Han mådde bättre sen. 
Idag var det dock Tirils tur, hade det på känn igår kväll eftersom hon blivit så hostig och hes, och mycket riktigt lät hon väldigt kruppig imorse. Nu blev det M som fick vabba. Hon har hostat hela dagen och är jättehes!! Helgens middagsplaner med Mattias bror med familj blev inställda...=(  

Sötnosar, hur kan man sova såhär?? 


Eller såhär, jag skulle få andnöd? =D 

När jag kom hem från jobbet stod Mattias med skurkäppen! Kärlek, det! ;) 
Jag fick gå och ta en liten lur och sen har vi småfixat här hemma, satt upp sänglampa och hylla till Kiron m.m. Sakta men säkert blir hans rum klart.

Till middag blev det mild Thaiwok med kokosmjölk och minimajs, från Linas. Gott! 
Mild Thaiwok
250 g broccoli
600 g fläskkotlett
2 msk Green Curry (kryddpåse)
400 ml kokosmjölk
1 brk minimajs
2 vitlöksklyftor
3/4 kycklingbuljongtärning
1 dl vatten
rapsolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering: 250 g risnudlar
1/2 finhackad rödlök
Strimla fläskkotletten i centimetertunna skivor. Krydda med salt och peppar. Fräs det i lite olja i wokpanna tills vätskan kokat in. 
Skär avrunnen minimajs och färsk broccoli i mindre bitar. Stammen på broccolin skärs i tunna skivor. 
Lägg ner grönsakerna i wokpannan tillsammans med pressade vitlöksklyftor, green curry, kycklingbuljontärning, kokosmjölk och vatten. Låt puttra tills grönsakerna känns klara. 
Koka risnudlar enligt förpackning. Servera woken med nudlar och rödlök. =) Nu ikväll har vi myst, sett en låång film för en gångs skull (vi brukar alltid komma igång så sent), The Equalizer. Riktigt bra actionthriller! 

Nu blir det sängen. Blir nog en del fix och grejande här hemma i helgen nu när middagsplanerna fallierade. Hoppas bara att jag mår bättre snart, och såklart framför allt skruttan med! 


1 kommentar:

solokatt76 sa...

Krya på till de sjuka barnen! Eddie är oxå rasslig. Vabbade en halv dag förra veckan. Första för i år.. hade tom glömt bort lösenordet till bankid: et som jag använder på fk hemsida...
Eddie sover som Kiron... vi brukar få plocka fram honom ur täcket varje kväll innan vi somnar...
kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...