tisdag 20 oktober 2015

Jag har gjort en ljuskrona. =)

Hej! 
Kiron har varit hemma idag med, och blir hemma även imorgon så får vi se. Han är väldigt trött och loj och hostar en del... 

Igår hade jag en riktig pysseldag, jag och Kiron gjorde ju studsbollar, jag målade lite, och så testade jag makramé för första gången! 
Jag hade fått en idé om att göra en ljuskrona (kan man kalla det så?)  av dessa dekorerade burkar jag haft stående ett tag, och den grova grenen som Kiron tog hem. Testade först med ståltråd men nä. Fick idén om makramé och på internet kan man ju hitta instruktioner för det mesta nuförtiden. Dessa följde jag, när jag väl fattat hur man skulle göra knutarna gick det ganska lätt. ;)

 Gjorde kedjeknutar som du ser som nr. A3 här. ;) 

Material: Gren, jutesnöre, korkkulor, burkar som spraymålats eller prytts med dekorplast, och så några led-värmeljus! 
Jag har pysslat mer än jag hunnit blogga om, men jag tänkte jag pytsar väl ut det lite då och då. ;) Så här kommer två till! 
En liten griffeltavla jag gjort klar idag, bara en vanlig magnet i plast, som jag målat två varv med griffelfärg på.  Gillar verlkligen griffelfärg, alltid när jag målat klart nåt funderar jag över om vi har nåt mer som kan passa att måla, hehe! 

Och en gammal ful bricka fick en makeover, vit sprayfärg och så ett löv i dekorplast, jag använde det riktiga lönnlövet på bilden som mall och ritade på dekorplastens baksida, klippte sen ut. 

1 kommentar:

Cattis sa...

Vilken jättefin ljuskrona!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...