måndag 5 mars 2012

Piggare Kiron, lite sytt till mig och ett irritationsmoment!!!


Idag är Kiron feberfri, så skönt!! Hoppas det inte kommer tillbaka nu och att han får bli friskt, lilla stackarn! Igår fick han oxå faktiskt i sig lite mer fast mat, lite plättar och nån tugga pizza. Hosta har han än men mildare än tidigare *ta i trä*.
Tyckte dock Tiril lät lite rosslig inatt så jag hoppas att inte hon får detta nu istället!

Igår ställde M i ordning uterummet för våren. Barnen kunde inte låta bli att "hjälpa till". =)


Annars plöjde jag ju som sagt igenom stora klädghögar igår, nu är barnens garderober rensade och sommarkläderna har jag också kollat igenom. Behöver skaffa lite pyjamasar och sockar till båda, och kanske kallingar till Kiron. Iofs så använder vi ju inte så mycket sockar på sommaren, men... Har kollat lite på Tradera, pyjamasar har jag budat på nån. Ska ju lixom var speciellt också, Tiril måste ju nästan helst ha heldressar, vår lilla nakenfis.
Har kvar att gå igenom ytterkläder, leksaker, böcker och filmer inför bytardagen.

Som projekt i sybloggen har jag varje vecka ett re-do, syr om ett gammalt plagg till nåt nytt. Denna gång blev denna topp...
...en vårmössa till mig! Är nästan extra rolig utmaning att sy om gamla plagg till nya...=)
För övrigt har jag irriterat mig i nattens grubblande på folk som beställer kläder uppsydda av mig och sen inte bryr sig om att betala. Varför då beställa? Känns verkligen som att min tid inte värderas ett dugg när man gör så. Jag skulle ju hellre kunna lägga den tiden på min familj eller på att sy något efter helt eget huvud, har verkligen inte all tid i världen att sitta och sy utan jag får prioritera det jag ska sy. Och jag har heller inte pengar att beställa hem tyger för plagg nån vill ha som jag sen inte får betalt för!!! Jag skickar aldrig plaggen innan jag får betalt så de blir också utan plagg, men det är bortslösade tiden och resurserna som jag blir arg för. Jag säger inte att det händer ofta, majoriteten betalar och ger mig mycket glädje för det jag gör, men det är sånt här som drar ner sömnadsglädjen. Jag blir så glad när jag får beställningar och prioriterar ju dem och stressar på så de ska bli klara...och när det blir i onödan, ja, varför ska man då bry sig, känns det som?
Det var bara nåt jag måste få ur mig, inte riktad mot nån speciell som jag tror läser bloggen, utan bara för ev. lite tröst...=(

1 kommentar:

Maria sa...

Åh hoppas barnen får vara friska nu...

Känner igen det där irritationsmomentet...har haft Sims 2 spel ute på blocket och en tjej vela köpa alla som var kvar...(hade typ 5 spel kvar...resten var sålda) hon mailar mig adress och sms:ar hela tiden att hon ska betala in pengarna...men helt plötsligt gick hon upp i rök, svarar inte på sms längre och inga pengar är insatta. Jag hade lagt ut pengar på en sån där påse på posten att frakta alla spel i...man blir ganska så sur då...och du som måste köpa tyg och lägga ner massa tid på att sy...jag skulle bli arg!

Mysigt med vårkänslor! :) Här har det blivit kallt igen... :( Men tror det ska bli varmare till helgen igen!

Kramen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...