måndag 7 maj 2018

Citron och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry.

En god och fräsch fiskrätt jag lagade för några veckor sen!
Citron och ingefärsbakad torsk med wokgrönsaker i röd curry
2 msk riven ingefära
1 citron
600 g torskfilé
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 msk röd currypasta
500g djupfrysta wokgrönsaker
1 brk kokosmjölk 400 ml
1 grönsaksbuljongtärning
salt, peppar
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ingefära och saft från halva citronen. Skär torsken i 4 lika stora bitar, lägg dem i ugnsform, salta och peppra. Pensla ingefärsblandning på fisken och sätt in mitt i ugnen ca 15 min.
Skala och hacka vitlök. Fräs den i olja, tillsätt currypasta, grönsaker, kokosmjölk och buljongtärning. Koka upp grönsaksgrytan och smaksätt med salt, peppar och resten av citronsaften. Servera fisken med grönsakscurry och ris eller nudlar.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...