torsdag 29 december 2016

Juldagen, annandagen och julklappar!


Juldagen började lugnt och skönt, vi hade ju den mesta maten färdig redan, bara att duka om lite, fixa potatis, värma på köttbullar, dopp i grytan och steka prinskorv. Vid 14-tiden kom Mats, Hanna och Clint och någon timme senare Haidie och Voitto. =) 

En till julmiddag! 

Pappa for efter middagen och hälsade på mamma igen, fick med sig lite julgodis till henne. Kiron fick sköta julklappsutdelningen denna dag. 


Till kvällen skypade vi med Micke, Elizabeth och Luke i USA (klockan var runt 12 för dem så de hade nyss öppnat klappar och skulle iväg på middag). Saknar dem! 

När gästerna åkt hem kom barnen i säng (även om det tog ett tag för dem att somna, mycket kvällsspring nu, och på julaftonskväll fick Kiron ett anfall av nässelutslag som vi fick ge antihistamin för), och vi satte oss och såg på "Love the Coopers", en julfilm. 


På annandagen var det dags att fira med Mattias pappa och farbror! Vi tog bort det extra bordet, haha så golvyta det blev! =D Mattias dukade så fint. 

Jag bakade en Juldoftande banankaka till efterrätt, vi hade bananer som var lite bruna. 

Vi åt inte julmat på annandagen, utan M drog fram grillen och så helgrillade vi fläskfilé och åt till det mammas klyftpotatisgratäng, varma festliga grönsaker och glöggsås. Supergott blev det! Lite julklappsutdelning även på annadagen. ;) 

När gästerna åkt sänkte lugnet sig, vi satte oss och såg på lite Disney-julfilmer med barnen. Julfirandet slut för detta år. 
Vi och barnen har fått jättefina julklappar! Trätunnan har Kiron gjort i slöjden till Mattias, visst är den fin? Tomte, gottekorg, lotter, Jula-presentkort och choklad. Och så Wii U till oss själva. Jag fick Escada-parfym av M och han fick en nyckelring med Äventyrsdags av mig (eftersom han redan fått mobiltelefon i tidig julklapp ;)). 
Och Kiron har fått av oss och andra: Wii U-spel, Labyrintspel, bok, Disney Infinity 3.0, olika Pokemonkort, Pokemonfigurer, sudd, väggbild, tidningsprenumeration, tandborste, HM-presentkort, Minecraft-Lego och två olika experimentlådor  (och godis som han redan ätit upp)... 
...tröjan han hade på julafton, och denna Creeper T-shirt jag köpt på Tradera och sytt om.
...och mer Lego, pysselbok, pengar och presentkort, kläder, pingisspel och nåt sorts typ Plockepinn i metall. =) 

Tiril fick förutom julaftonskjolen äntligen den blå häst&vagnen, glittriga Elsa-skor, surfplatta, tandborste, Wii U-spel, Ponnypåse, MLP-ryggsäck, Monster Highfigur, Lego, Shopkins, mikrofon, halsband, pysselset, tatueringar och godis...

...och pengar, presentkort, kläder, pysselbok, pärlor och häst med docka. =) 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...