onsdag 12 oktober 2016

Sömn, och gör lyktor till Halloween!

Hej! Kommit hem från jobbet för typ en timme sen. Svärfar har varit barnvakt ikväll, Mattias är iväg på middag och grejer med sin "klubb". ;) Får se när han dyker upp, men det är nyktert iallafall eftersom han kör. Det hade gått jättebra för svärfar. =) 
Jag ska strax studsa i säng, igår somnade jag en timme tidigare än vanligt, VANSINNIGT skönt. Fick inte sova en timme extra för det, bara kanske 30 min eftersom Kiron vaknade före klockan. Men ändå! 
Nu har jag ledigt två dagar, och fullt upp! Bestämt mig för att inte gå på föreläsningen imorgon, har så mycket ändå och känns som om jag måste prioritera, måste ju få in lite uppgifter också (föreläsningarna är valfria). 

Idag har jag faktiskt hunnit baka lite, börjat med Halloweenkakor till Kirons 9 årsdag, och även pysslat lite origami. Avkopplande! 

I helgen när vi var i stugan pysslade jag ju också litegrann efter min plugg-lördag. Tre ljuslyktor till Halloween! Eller ja den vänstra funkar väl när som.

 Dessa är väldigt enkla att göra. Man klipper bara ut ögon och mun eller vad man vill ha för motiv, i självhäftande dekorplast, och klistrar på burken. Spraya sen med vanlig sprayfärg så det täcker ganska bra, runt 3 lager. När det torkat drar du bort klisterlapparna och får fram de osprayade motiven. Avsluta med några lager lack. 
Den randiga lyktan gör du som så att du lindar garn runt burken i lite ojämna varv, rakt och diagonalt hur du vill ha det. Det som täcks av garn är alltså det som blir det som lyser igenom. När du lindat klart, peta in garnänden under en av de tidigare trådraderna så det hålls tight. Sedan sprayar du några lager sprayfärg. När det torkat, dra bort garnet och avsluta sen med lack. 
Lämna såklart aldrig ljusen utan uppsyn, tänk på brandsäkerheten. Bäst av allt är om du använder LED-ljus. ;) Vi hade inga i stugan tyvärr. 
Nu ska jag gå till kojs, godnatt! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...