måndag 24 oktober 2016

Halloweenfirandet 2016! Grymt kul!

Hej!
I lördags var det så dax för först Kirons Halloween-kalas och sedan vårt tidiga Halloweenfirande med grannarna, i år var det vår tur som värdar. Tidigt blev det för att alla inte kunde "den rätta helgen" ;). Nu blev det så att Wusch inte kunde vara med p.g.a. sjukdom tyvärr, men roligt hade vi iallafall! Har måånga bilder och några filmer så bare with me! 

Först Kirons fest! 

 Det blev fler som inte kunde komma p.g.a. sjukdom, men fem läskiga varelser blev de totalt med våra, på denna bild fattas Alvin (a.k.a Horseless Headless Horseman!). 
 Hittade detta kuliga Spindel-diadem till Tiril på Lidl, hade tänkt testa att göra nåt liknande själv men nu slapp jag. ;)

Gottebord! 

 Vi hade dukat så varje barn fick vampyrtänder och lite godis vid sin plats. Duken, tallrikar och muggar köpte vi på Kalaslagret.se , köpte även lite andra attiraljer där. Men vi hade också mycket sen tidigare, vi har ju gillat att fira Halloween sen mååånga år. 
Läskiga bitska tjejer! 

Den här dörrdekoren köpte vi också på Kalaslagret! Baksidan var dock bara i vanlig brun papp så vi klädde in den i papper och "handtryckte" blodiga avtryck på den istället. 
 Den läskiga gubben är min provdocka som fått kåpa och ballong till huvud med mask över. Hehe! Jag hajade till flera gånger när jag gick förbi honom, trodde det var nån som stod där! 
 Spindeln är köpt på Dollarstore och nätet är IKEAS "Lill"-gardin;) Mattias har gjort provisoriska blodiga gardiner med papper på rulle.  Han är duktig på pynt min man! 

Fika. lite lek och sen lite film! Tror att alla barnen gillade festen, fick höra att det var det häftigaste kalas de varit på och det låter ju bra eller hur? ;) 

Leken de fick göra var den klassiska, "Känna-på-läskiga-saker"-leken. De fick ögonbindel på sig, och fick sen gå in en och en och känna på olika saker för att gissa vad det var. Haha här är den nakna sanningen! Ljudpryl-burk, spretig hårborste, ris, spaghetti och till sist vanligt vatten! =D Alla tyckte det var kul och lite läskigt också! 

Jag och Mattias hade också bytt om till kalaset, måste ju vara i stämning. ;) 

När kalasbarnen gått hem grejade vi till lite mer till kl. 17 då familjen Horn skulle komma, fixade vår del av maten och dukade om. Några få fler dekorationer kom upp. 
Blodiga handavtryck! 
 Och så slaktade jag en Alien som råkade komma förbi. Gömde honom i badkaret så han inte skulle söla ner så. ;) 

Projektorn hade vi igång typ hela dagen men lite mindre läskigt under kalaset i skumt dagsljus och med dansande skelett och zombies, på kvällen syns det betydligt bättre och då körde vi bara dessa läskiga barn... 


Från Kalaslagret hade vi även köpt lite glasdekorer så man inte behövde ta nya glas hela tiden utan kunde hålla reda på sitt egna, och så provrör som shotglas! =D Välkomstbål med rödbetsjuice och vårt egna vin, och så lite shots efter maten med Kir & whisky! Fyra barn och fyra vuxna blev vi, familjen Horn och vi. 

Vi 2 var Bevingad Djävul och Bödel! Tipsar om Döhäftigt.se som har 50% i webbutiken, vi köpte 3/4 dräkter där i år.
Kvällens middag blev tacos. Supergott och lätt för alla att bidra! 


Spindeldrottning, Mal från Descendants, Röd demon och Horseless Headless Horseman! =D 

Efter maten hade Theres/Rödluvan ordnat en skattjakt för barnen, med GPS:en på mobilerna! Spännande! 

Sen blev det lite efterrätt, haha vi testade Jello med körsbärssmak! Godisögon till det...Smaken var god men konsistensen är ju läskig! 
Hur såg vi vuxna ut då? Bödel, Rödluvan som rivits av vargen, Oktoberfest-zombie och Bevingad Djävul!

 Vaddå? Hon är bakom mig va?!

På bilden nedan kan ni se projektorduken med spöket bakom mig, vi hade hängt upp som myggnät i öppningen mellan kök och vardagsrum som projektorduk så filmerna syntes från båda hållen. 
Vi spelade lite Musik-charader......och sen barnen kommit i säng så spelade vi Just Dance så svetten lackade och dräkterna kastades av bit för bit, till klockan 2! Skitkul kväll! 


2 kommentarer:

Maria sa...

Häftigt kalas och fest! Ni är så påhittiga! Kul!

solokatt76 sa...

Jätteroliga kalas! Så coola påhitt! För vår del blir det nog ingen halloween fest i år.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...