tisdag 4 oktober 2016

Kanelbullekladdkaka och veckomatsedel!

Hej! 
Ja tänk nu har två "lediga" dagar rusat förbi. Igår eftermiddag var jag på skolan några timmar. Sen hem och fixade snabbmiddag (Mattias och barnen kom hem strax före mig) och sedan lite träning på kvällen. För tillfället blir det mest att jag ser på Teen Wolf när jag kör crosstrainern, och just nu är det så spännande att man nästan glömmer att det är lite jobbigt. =D 
Sedan blev det ett bad medan Mattias tränade, innan vi avslutade kvällen med ett avsnitt av "True Blood"! Vi har ju boxat den, hade något års uppehåll men nu är det bara sista säsongen kvar! 

Och inatt sov jag jättedåligt, hade väldigt svårt att somna. Det blev att ta en dags-lur efter lämning och innan plugg. Känner ganska mycket stress just nu, pluggar en massa plus annat som pockar på uppmärksamhet och tid och vet inte om jag hinner med mig. Hinner då inte med något roligt för mig själv iallafall. Saknar att pyssla och sy, och sova. ;) Idag blev det dock bakning av en Kanelbullekladdkaka när jag väntade på att middagen skulle bli klar. Baka är något jag tycker är kul och så är det ju Kanelbullens dag idag!
Tummen upp av hela familjen, här kommer receptet! 
 Kanelbullekladdkaka 
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl special
200 g smör
1,5 msk mortlade kardemummakärnor
4 ägg
en nypa salt
Fyllning:
50 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
Pärlsocker till garnering
Smält smöret och låt det svalna en stund (detta för att äggen koagulerar om smöret är för varmt när du blandar). Sätt ugnen på 185´ish grader.
Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör om med en visp.
Klä en ringform med bakplåtspapper (23 cm, om formen är större beräkna något kortare gräddningstid).
Smält smöret till fyllningen och blanda det med kanel, socker och vaniljsocker.
Häll smeten i formen och ringla sedan ut fyllningen som en spiral över kakan så det liknar en kanelbulle. Enklast är att börja från mitten och "snurra ut" fyllningen. Dra ut lite till med en kniv om du önskar. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Ta ut kanelbullekladdkakan och servera den med lättvispad grädde.
(Min kaka fick vänta lite på ugnen eftersom den var upptagen, så fyllning och socker hann sjunka ner lite tyvärr. Men inget fel på smaken! ;)). 


Idag är det ju tisdag och vi har bestämt veckans matsedel! Barnen har fått bestämma en del och mycket blir enkelt och snabbt för att passa in i vår planering. 

MÅN: Falukorv och makaroner
TIS: Fiskpinnar, potatis och kall örtsås
ONS: Skogshuggargryta
TORS: Köttbullar och potatismos (Hanna jobbar kväll)
FRE: Tonfisksallad
LÖR: Helstekt fläskfilé med kantarellsås och potatisgratäng 
SÖN: Varma mackor med Bolognese

1 kommentar:

solokatt76 sa...

Såg fler som hade gjort sån där kladdkakebulle sen. Ser sjukt gott ut!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...