tisdag 8 mars 2016

Veckomatsedel, enkel pastasås med färskost och vår tisdag.

Hej! 
Dagarna flyger förbi när man är ledig, fortfarande seg men piggare, fast inte går det i många knop här inte! Önskar energi att hinna med allt inför bytardagen, och att göra lite vår här hemma. 
Idag har det bl.a. blivit lite påskpyssel med barnen eller mest med Tiril, visar imorgon. ;) Och ikväll var jag med Tiril på simskolan, ingen simning för mig denna gång då jag fortfarande blir helt slut av att röra mig men jag hade med mig virkning som sysselsättning. De vill helst att föräldrarna inte är i samma rum som där barnen är, för stor distraktion men vi kan se dem genom en glasruta ;)

Här kommer veckans matsedel, några jag har skrivit recept på tidigare och några är nya som jag kanske lägger ut recept på när vi testat:

MÅN: Grillkorv & potatismos
TIS: Enkel pastasås med färskost (recept nedan)
TORS: Fryspizza (H jobbar kväll)
LÖR: Turkisk gryta, fast med fläskkött ;)
 Denna pastasås brukar vi laga ganska ofta, superenkel att variera lite efter smaken på färskosten och vilket kött man tar, oftast använder vi kassler eller skinka men också jättegott med bacon som idag, eller då och då korv. Brukar också variera med eller utan lök, och med kokta grönsaker som vi blandar ner i såsen eller serverar bredvid. 

Enkel pastasås med färskost och skinka/bacon/korv
2 pkt bacon el. 400 g skinka/kassler/korv
1 gul lök
2-3 dl grädde el. matyoghurt
1/2 paket färskost typ Philadelpiha, valfri smak men vi gillar grillad paprikasmaken 
salt, peppar
Persilja eller annan örtkrydda
ev. paprikapulver
(ev. 300 g kokta grönsaker, brukar använda tex. fryst broccolimix)
Koka pasta och grönsaker.  Finhacka löken, strimla köttet. Fräs kött och lök en stund och tillsätt sen osten, låt smälta ner lite och tillsätt grädde och kryddor. Sjud ca. 10 min, smaka av med salt och peppar. Mums! 

Det är så skönt att kunna ta det lugnt på morgonen, skrota i pyjamas hela förmiddagen och äta frukost i sängen om man känner för det. =) Sån är jag, morgontrött och gillar att vakna till i lugn och ro. 

Nu ikväll gav Mattias mig detta och gratulerade på kvinnodagen, haha! =D Kan det bli bättre? Jo kanske ett glas rött men öl kommer god tvåa. 
Nu sitter jag själv och ser lite film, "Om ödet får bestämma", gammal film men kommer faktiskt inte ihåg om jag sett den förr. 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...