måndag 14 mars 2016

Gör plastskedslyktor, och piffat ett armband.

Hej!
Gaah vad jag hatar när tekniska prylar krånglar!! Nu verkar det som om jag måste byta mobil, den måste ha fått sig en smäll eller nåt för den har blivit tokglapp i laddningen och är skitsvår att ladda. =(  Ville väl ändå typ ha en bättre mobil men efter eget val och när ekonomin passar. 
Inatt får jag ställa klockan på en gammal mobil och hoppas att den funkar som den ska så Kiron inte kommer försent till skolan. ;)

Förra veckan tog jag mig tid till lite pyssel mitt i all rensning, ja påskpysslade ju också lite men detta var sånt som legat nästan klart ganska länge nu, i väntan på påfyllning till limpistolen. 
Dekorerade två ljuslyktor med plastskedar! 

Man bryter bara av skeden precis under sked-delen, och limmar sen fast omlott i olika lager på ett hållbart glas. Kan ju ta ett vanligt glas eller en burk också om man vill ha el-ljus i, men jag tog till den lilla en ljuslykta från IKEA, limmade där på stora skedar. Och på den högre har jag använt ett glas från doftljus, med små skedar. Den högre verkar dock bli varmare när man tänt ett ljus i än den andra, några av skedarna lossnade då limmet blev varmt så nu ska jag använda el-ljus i eller ha den som vas. ;) 

Jag har också upcyclat ett av mina gamla armband! Har varit en favorit en gång men det hade blivit flitt och avskaft i färgen. Jag sprayade den cerise och nåt lager spraylack, sen limmade jag med limpistol fast ett spetsband, limmade på insidan dit nån dutt lim per varv. =)

Ja..detta sysselsatte jag mig med idag innan kvällsjobbet. Lekrummet. Rensade ut gamla fullmålade målarböcker, offrade lite teckningar (de vill spara aaaalllt!) och annat skräp. Sorterade lite men är inte klart, vi ska omorganisera lite i förvaringen då Tiril ju fick en kista av farmor också. Men det tar vi efter bytardagen, nu är rensningen klar inför den iallafall, bara att fortsätta med prismärkningen härnäst!
Vi är sugna på att rodda om litegrann i våra två så kallade hobbyrum/lekrum men vi får se. Skulle helst vilja att nån av barnen flyttade ner så Tiril också kan få större rum men ingen av dem känner sig redo för det. 
Denna vecka jobbar jag fem kvällar varav en är på en delad tur, på söndag.  Så får bara två middagar med familjen... 
Nu ska jag hoppa i säng, Mattias la sig tidigt ikväll och jag har suttit här vid datorn en stund sen jag kom hem strax efter 21. 
Pöss! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...