onsdag 9 mars 2016

Påskpyssel med barnen och tappade tänder! =)


Hej! 
Igår pysslade vi lite inför påsk! =) Material vi använde var: 
styvt papper
hobbyfilt
runda träplattor/knappar
fjädrar
styrolitägg
flörtkulor
hobbyfärg
vanligt stickgarn
lite tejp
tuschpenna
små pompoms
en massa vanligt trälim
plastögon

Jag och Tiril gjorde med varsitt styrolit-ägg... 
 ...en hare och en höna. =) 
För min HARE lindade jag vanligt stick-garn runtom hela ägget, lättare sagt än gjort men fick ta det etappvis och låta det torka till lite mellan varven så det inte skulle glipa så mycket. Klippte till öron i filt och fötter i papper och limmade på. Limmade dit plastögon och sist men inte minst tog jag en liten pompom, limmade först morrhåren i garn på pompomen och sedan nos och morrhår på själva haren. =) 
Och HÖNAN målade Tiril först i två olika färger  (baksidan är blå). När det torkat limmade vi dit fötter av papper och vingar och näbb av filt. Sist men inte minst fick den plastögon och en fjäderstjärt. Låt det torka lite mellan varje moment, gäller på alla dessa pyssel. 

Vi gjorde också varsin liten TUPPKYCKLING av flörtkulor. Dessa målade vi (Tirils är tvåfärgad, cerise där bak ;)) och när det torkat limmade vi dit fötter av papper (och på min även näbb av papper) vingar i filt, plastögon och till sist en fjäderstjärt. =) 

Jag och Tiril gjorde tillsammans ett PÅSKKORT. Styvt papper som vi limmade målade träplattor på. Tiril fick måla ögon och näbb, vi limmade dit vingar, fötter och sol av filt och så stjärtfjädrar. Sist men inte minst skrev Tiril påskhälsning och jag gjorde solstrålar, med vanlig tusch. 
Kiron var inte lika pysselsugen men ville göra en minecraft-box, han klippte ut dessa i papper och tejpade ihop. Skrev en påskhälsning. 

Idag har jag känt mig sämre än igår, supertrött, krasslig och seg! Kan kanske bero på att jag har haft konstant huvudvärk hela dagen, har inte hjälpt med värktabletter,  koffein eller vatten. Och jag sov jättedåligt inatt. =( Hunnit med att märka litegrann av kläderna till bytardagen. Mamma och pappa var hit på besök och fikade nån timme. Annars har det inte blivit så mycket mer idag, förutom sedvanlig mat. 

Men ändå en minnesvärd dag! Tiril tappade sin första tand, eller den första tanden hon tappat på normal väg iallafall! De två övre framtänderna slog hon ju ut för runt 2 år sen så glugg har hon ju haft länge. Men denna har lossnat på vanligt vis, och nu satt den så löst så jag fick vicka på den lite och poff så låg den i min hand. Hehe! Nu kommer tandfén inatt! Lycklig stortjej! 
Vi har sett på veckans avsnitt av Shadowhunters ikväll, Mattias har lagt sig för en stund sen och nu blir det också sängen för mig. Godnatt! 

1 kommentar:

Anonym sa...

vad kul att ni hunnit påskpyssla. jättesöta kycklingar!! är glad över att barnen brukar göra mycket på förskola/fritids för jag lär nog inte hinna med så mycket här hemma när jag är på praktik så mycket..

stor Tiril har blivit som tappat sin första tand=)

jobbigt att du är krasslig, du får krya på dig så mycket!!!

kram!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...