torsdag 10 mars 2016

Heta räkor med habanero och vitlök till helgen!?
Hej!  
Så har jag gjort enda arbetspasset denna vecka, kväll från 12. Soligaste dagen på hela veckan...  Har gått bra men jag har varit trött och slut. Skulle slutat 20.30 men det körde ihop sig lite så  jag fick stanna kvar en stund. Jaja. Nu är jag ledig igen, komp imorgon! =D   

För nån helg sen åt ju jag och Mattias "Heta räkor med habanero och vitlök" som kvällsgott. Lovade ju att dela med mig av receptet, tiden går så fort! Ni kanske vill göra detta till helgen? =) 
Jag hittade receptet HÄR. 
Heta räkor med habanero & vitlök 
500 g räkor med skal
3-5 vitlöksklyftor
1 röd habanero (spansk peppar)
1 dl matolja
Gourmét- el. flingsalt
Paprikapulver
Gör så här
Skala räkorna. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter!)
Värm oljan i en ugnssäker serveringsform på spisen eller i ugnen på hög värme. 
(Eller dela upp på 4 portionsformar).
Tillsätt vitlöken och habanero och när oljan börjar koka, sänk värmen något. När vitlöken fått lite färg tillsätts räkorna. Rör om och sautera i 1 minut tills räkorna är klara. (Jag använde mig av ugnen ända fram till räkorna skulle i, då satte jag istället plåtformen på platta på spisen, funkade alldeles utmärkt. )
Salta med en nypa gourmetsalt och strö lite paprikapulver över.
Serveras rykande heta i sin egen form.
Dom är enormt goda tillsammans med en bit baguette som doppas i det aromatiska spadet. Mums!! 

Barnen tyckte det var kul att få komma på fritids och förskola idag, såklart. Men nu är de lediga igen dem med, någon dag extra. 

Mumsade i oss Naturgodis och såg ett avsnitt av "Supernatural" när jag kommit hem, nu ligger resten av familjen och jag tror jag ska ta ett avsnitt av "Vampire Diaries" innan bedtime. Pöss! 


1 kommentar:

solokatt76 sa...

Åhh det låter sååå gott med de heta räkorna!! Tyvärr får det nog vänta för min del då bebis mage inte tål varken vitlök eller starkt särskilt bra just nu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...