torsdag 4 februari 2010

BF+13 dagar, recept på Röd fiskgryta

En lugn natt. Låg vaken en period som vanligt men inte så farligt ändå. Så jag var uppe tidigare än vanligt.

Idag ska jag sy klart ett par byxor till knyttet har jag tänkt, sen lite städning kanske innan vi åker till mina föräldrar och lämnar Kiron och äter middag! Jag blir allt mer övertygad om att de kommer skicka hem oss från obstetrik-avdelningen igen, så alla bestyr kanske är onödiga... Men men man lever på hoppet! Förhoppningsvis är Kiron storebror inom kort!

J-la snöoväder det vart idag då! Bara för att man måste ut på vägarna...
Fiskgrytan vi åt igår var så god! Bifogar receptet som kommer från boken "100 grytor och gratänger" av Barbro Lönnegren...=) (För övrigt en av mina favvo-kokböcker, lagat många av recepten som finns där!)
RÖD FISKGRYTA
ca 500g färsk el. fryst fiskfilé ex. kolja, sej, torsk, gös (tog hoki)
1 rödlök i skivor
1 msk olivolja
1 fp. 500g finkrossade tomater
ca. 1 dl mild ajvar
1 1/2 msk fiskfond el. 1 fiskbuljongtärning
1 tsk salt, svartpeppar el. 2 krm citronpeppar
1 liten squash 200g i bitar el. små broccolibuketter
(jag tillsatte även strimlad paprika)
1. Låt fisken halvtina medan du gör såsen. Fräs löken mjuk i olja i gryta utan att den tar färg. Tillsätt tomater, ajvar och fiskfond/buljongtärning samt salt och peppar. Koka upp och lägg i squash/broccoli. Låt koka under lock på svag värme 5 min.
2. Skär fisken i grytbitar. Lägg ner dem i grytan och sjud på svag värme ca. 5 min tills fisken är ogenomskinlig. Är såsen mycket tjock, späd med lite vatten.
3. Smaka av grytan med mer ajvar eller salt och peppar om det behövs. Garnera med persilja eller basilika, servera med kokt, gärna pressad potatis, och sallad.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...