tisdag 7 november 2017

Tapaskväll och marinerade räkor med chilisås och honung. =)

Hej hej!
I fredags kväll åt vi tapasmiddag med familjen Horn (barnen fick tacos) och planerade klart inför Halloweenfirandet dagen efter. =) Älskar tapas! Haha temat på tapasrätterna för kvällen blev honung märkte vi, var honung i det mesta. ;)
Testade bl.a. lite nya och nygamla rätter, som Pumpasoppa (jättegod som vi ätit förr men inte gjort själva tidigare!), ostpuffar och Marinerade räkor!  Allt var verkligen så gott.
Jag tänker spara receptet på räkorna här för jag ska definitivt göra dem fler gånger!! Mums vad goda! (Tog ingen närbild men de står bredvid soppan i mitten på bilden ;)) Även de andra rätterna repriseras gärna, får se om recept dyker upp. ;)
Marinerade räkor med chilisås och honung 4 p.
1/2 kg räkor stora med skal
Marinad:
2 msk olivolja/rapsolja
2 msk chilisås
1 msk hackad persilja
1 vítlöksklyfta
1 chili valfri sort beroende på hur het du vill ha
1 tsk flytande honung
1,5 krm salt
1 krm svartpeppar
Tina och skala räkorna. Finhacka vitlöken, ta ur kärnorna ur chilin och finhacka den.
Blanda ingredienserna till marinaden, smaka av hur mycket chili du vill ha. Blanda ner de skalade räkorna i såsen och låt stå en stund och gotta till sig. Jättegott!



 
 

1 kommentar:

solokatt76 sa...

Tapas kan tamig 17 va en av de bästa matidéerna någonsin!! Räkreceptetlät ju supergott!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...