söndag 26 november 2017

Havrescones!

Det är kul att göra en liten variation på sconesen ibland, jag gillar ju att baka lite scones emellanåt och barnen tycker om dem. Dessa havrescones var goda! 

Havrescones 4 st stora
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
50 g smör, rumsvarmt
2 dl mjölk
Garnering: Havregryn
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken, blanda till kladdig deg.
Rulla ut på mjölat bakbord och dela den i fyra delar.
Rulla varje del till en boll med mjölade händer. Strö några havregryn på ytan, platta till dem med händerna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på plåten. Dela och ät.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...