fredag 18 september 2015

Pyssel till Tirils rum: djurkruka, trägirlang och pompoms!

Fyyy vad jag är trött ikväll! Kiron har nån jobbig period nu då han ligger vaken x antal timmar mitt i natten. Och därmed ligger också vi vakna då han ropar med jämna mellanrum, jag har alltid så svårt att somna om och extra svårt nu när jag precis haft nattperiod... 

Förra veckan pysslade jag litegrann till barnens rum. Tiril fick en liten kattkruka som jag gjort av botten på en petflaska. Du skär bara av den i lagom höjd, ritar ut var du vill ha öron och huvudlinje och klipper efter den. Måla sen med hobbyfärg (eller spraya), rita till sist dit ansiktet. De rosa detaljerna har jag gjort med nagellack, hade ingen ljusrosa hobbyfärg, haha! Avsluta gärna med ett lager klarlack.  

 Går ju såklart med andra djur också. ;) 

Jag gjorde även en girlang i träpärlor/kulor i olika kulörer, trädde bara upp dem på snöre och gjorde stopp med en pärla i knut i varje ände.


Och så mina första pompoms! Jag hade olika varianter på silkespapper, det ljusrosa betydligt tåligare än det cerisa, men det gick. Det går tydligen att använda servetter också. 
De var verkligen inte svåra att göra, det som tar tid är väl att veckla ut papperen! Men här kikade jag på tips hur man gör: http://sockerrus.se/diy/diy-pom-poms-pompoms-eller-fluffiga-bollar/  =)

Nej nu måste jag verkligen gå och sova, upp tidigt imorgon och jag har jobbat ikväll så behöver ligga och varva ner en stund först innan jag kan sova fast jag är så trött. 

Avslutar dock med gårdagens loppisfynd, går alltför långt mellan gångerna nu som vi besöker Erikshjälpen. Brickan tycker jag speciellt mycket om, får se om den får vara såhär eller om jag förändrar utseendet. ;) 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...