torsdag 20 februari 2014

Krämig kycklingfilé med oliver, och sjukstatus.

Fortsatt sjukt! Hon har haft feber mellan 38.8-39.5 idag, men hade inte feber imorse iallfall. Dock hostade hon även inatt jättemycket och låg vaken långa perioder lilla stackaren... =( Krupphostan verkar dock mer ha gått över till vanlig förkylningshosta. Men hon hostar även dagtid, hela tiden, kan knappt dra två andetag utan att hosta!
 
Efter en seg förmiddag (Kiron var iallfall på skolan idag, när jag frågade sa han i alla fall att han inte störts av hostan inatt och jag märkte inte av att han var vaken) så lämnade M av mig på ICA Maxi så jag fick fylla på vårt tomma kylskåp och skafferi en del, välbehövligt! Köpte också lite kläder till barnen, bla. överdragsbyxor till Tiril för 75 kr, 3 kallingar till K för 25 kr, och jeans och tröja till T för 85 kr tillsammans. Lite rea alltså, tips, fanns mycket regnkläder och piléfleecejackor också. ;)
Jag har mått jätteskumt hela dagen, väldigt matt och frusen, ont i muskler, orkeslös, men det kanske beror på den dåliga sömnen, får vi hoppas!
 
M hjälpte mig med dagens middag, blev ett hitte-på som blev lyckat! Skrivit mått ungefär vad jag tror jag använde.
 
KRÄMIG KYCKLINGFILÉ MED OLIVER
4 p kycklingfilé
150 g philadelphiaost
1,5 dl matyoghurt
4 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, paprikapulver
Provencalska örter frysta
1 dl oliver
Dela varje kycklingfilé i 2 bitar, på längden. Bryn dem runt om och salta och peppra. Lägg dem i ugnsform. Hacka oliverna och strö dem över. Blanda philadelphiaost, yoghurt, chilisås, pressad vitlöksklyfta, örter och kryddor efter smak. Bred blandningen över kycklingfilén. Ställ in i ugnen på 200 grader ca 25 min. Servera med ris och en god sallad!
 
 
Ett bild-hopkok från 2012, lite kul här på Google+. =)
 
Blev nostalgisk när jag läste lite gamla inlägg och hittade Tirils första leende, som morfar Bernt förärades för drygt 4 år sen. =)

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...