tisdag 29 december 2015

Vårt julfirande 2015!

Hej! Jag hoppas att ni har haft en härlig julhelg!! Det har vi. =)  
På julaftons morgon fick barnen som vanligt kliva upp och se klapparna under granen. De fick öppna två var, som alltid innehållandes en leksak och julaftonskläderna. 


 Kissarna fick också julklappar med lite gott. ;) 

Till Kiron hade jag sytt en tröja... 

...och till Tiril en kjol som vi köpt passande blus och diadem till. 

Sen vi fått i oss frukost och packat for vi till mina föräldrar i Bollsta. Dagen före jul snöade det lite både där och i Härnösand, så vi fick en vit jul trots allt!
Utsikt från mina föräldrars balkong...
Nästan alla var med och firade julafton hos mamma och pappa i år, min näst äldsta syster Maria, Thomas, Moa och Wilma, och så brors styvdotter Hannis var de som fattades. Men där var lillebror Johan , Kikki och Robin, min äldsta syster Anki och Msaod, och så fostersyster Linnea och Stefan. Proppfullt runt granen som vanligt! 


Vi såg Kalle Anka och drack äggtoddy i väntan på maten och tomten (som dök upp under Kalle Anka! =D). Han delade ut några paket till barnen innan han var tvungen att hasta vidare till nästa hus. 
 Sen blev det den efterlängtade maten!! Jag hade gjort den inlagda sillen och en oströra som jag brukar. ;) Tog också med en del godis. 

 Minstingen denna julafton var Linnea och Stefans nykomling Nova, 10 veckor. Så töööt! Och vassa tänder hade hon också, bets gärna lite i tårna emellanåt! Haha! 
 Efter mat och kaffe blev det äntligen dags att dela ut resten av klapparna! Kiron skötte det mesta med lite hjälp av Tiril då hon kan läsa sitt och Kirons namn. 

Tiril med största paketet, en docka med bil, häst och vagn från oss. Robin fick hjälpa henne öppna. 

När barnen kommit i säng blev det lite traditionell julfilm, "Tomten är far till alla barnen" innan vi la oss kring 23.45. Jättetrött så det var skönt att lägga sig relativt tidigt!

Juldagen
På juldagsmorgonen blev det god brakfrukost för oss Härnösandsbor som sovit kvar (vi och Johan, Kikki och Robin). 
 Sen for vi hemåt igen, eftersom vi själva skulle ha gäster på juldagen! Städa och fixa innan de kom, svärmor Haidie och Voitto var tidiga och vi donade med mat och dukning medan de var där, drack lite äggtoddy igen (en ny favorit, ska dela receptet sen!) och åt julgodis.  Mats, Hanna och Clint blev av olyckliga omständigheter försenade, men tack och lov kunde de iallafall till slut komma, såg mörkt ut ett tag! Vi åt maten när de kom. 
Plundring av pepparkakshuset! 

Och efter maten blev det att öppna klappar! 

Vi hann också med att skypea med långväga släkt i USA innan gästerna for hemåt.. 
Julen har gått alldeles för fort och var alldeles för kort, men mysigt har vi haft! Eftersom jag jobbade annandagen, söndag och måndag så blev det inget mer firande utan mesta tiden har spenderats på jobbet och barnen har fått testa sina klappar med sin pappa. 

De fick som alltid så mycket fint!! Här är Tirils klappar både från oss och andra (minus julaftonskläderna). 
Hon fick mitt gamla Baby-ponnyhys till My Little Pony i morgonklapp. Sen har hon också fått bla. docka med bil, häst och vagn, en elgitarr med mikrofon, kuddar jag sytt och leggings jag också sytt, Olof-mjukis, brädspel, Nintendo DS med fem spel (vi har köpt begagnat), pyssel och målarböcker, Monster High-ritprojektor, tröjor, Lego, liten handspelkonsol med 150 spel, ponnies, pengar m.m. 

Och Kiron (minus julaftonströjan) har fått bla flera olika Lego-satser, lättlästa böcker, Skylanders Super Chargers, Minecraft till datorn, teleskop, Aqua Dragons, Minecraft-gubbar, liten handspelkonsol med 150 spel, pengar, filmer och kläder. 


Och vi har också fått julklappar!! Mattias hade köpt så fina örhängen till mig!! Älskar dem!
Av mig fick han tatueringspengar, tråkigt men det var vad han önskat sig. ;) 

Och av vår vän Maria fick vi såå fina tavlor hon målat, längtat efter att ha nåt hon målat! Och nu fick vi varsin! 
Och det är inte den enda konsten vi fick! Svärmor är också hon superduktig på att måla, vi fick en tavla av henne med! Kul att kunna pryda väggarna med konst från nära och kära. =) 
Vi fick också prydnadstomtar (fattas en tomte här, kom bort i röran på julafton men mina föräldrar har hittat den igen), julstjärna och godis! 

Nu har jag gått på 10 dagars ledighet, jobbade sista dagen för i år igår. Igår kväll var vi på bal igen!! Bilder från det tar vi nog imorgon. Har varit ganska bakis idag så detta har varit en välbehövlig latdag. 
Nu måste jag betala räkningar och sen ska vi fortsätta se Hobbit som vi började på förut idag innan M hämtade barnen. Snart nytt år! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...