lördag 5 december 2015

Glöggkväll, glöggrecept och ostkräm!

Hej! 

Igår hade vi bestämt glöggkväll med grannarna! Tiril var bara lite förkyld och ganska pigg så vi följde planerna. Christina, Mark och Tim, och Theres, Samuel Alvin och Wilma kom till oss. =) 
Glögg, ostar och annat gott, och sen lite julklappsspel!
Vi gjorde "egen" glögg efter detta recept från Ica.se: 
Hemgjord vinglögg
Lag: 5 dl vatten
2 torkade pomeransskal
2 bitar torkad ingefära
2 bitar hel kanel
15 kryddnejlikor
2 tsk kardemummakärnor
Tillsätt: 75 cl rött vin
1 dl socker
1 dl konjak eller annan sprit
Lag: Mät upp vatten och alla kryddor i en kastrull.
Koka upp och låt koka sakta under lock i ca 30 minuter. Sila av lagen.
Glögg med alkohol: Blanda lagen med ca rött vin och socker. Tillsätt ev konjak eller annan sprit. Hetta upp, men låt ej koka.

Tiril var lite sämre på kvällen än på fömiddagen, men hon blev inte uppe så länge. Hur som helst var det en jättetrevlig kväll!
Jag hade också gjort hemgjord St. Agur-kräm (värm bara 200g färskost tex. Philadelphia, smält ner 140 g St.Agur-ost i det och låt kallna i kylskåp) , några år sen jag gjorde den första gången och den har blivit en favorit att ha med både jul och nyår. 


Tiril fick går världens finaste krya-på-teckning av kompisen hon var hemma hos när hon fick kruppanfall. 


Idag har det varit en lugn dag, till eftermiddagen då vi tänkt åka iväg och handla litegrann bara men istället snärtade ner till Birsta och Toys ´r us för att handla julklappar (inte till våra barn). Av en slump vi inte visste om har de 20 % rabatt på allt (inte redan rabatterade varor) på allt i helgen! Lyckosam slump, vi handlade klart i princip alla julklappar till barn och har kvar nån till vuxna bara. Yay! =)
Middagen blev Burger King. 

När barnen somnat har vi kikat lite på deras sista julklappar, innan vi såg "Sinister 2" som jag väntat på ett tag. Den var helt ok, men inte läskig som ettan var för den var riktigt creepy.  

  Imorgon blir det kalas för kusin Robin, han fyllde 4 år idag! Ska också försöka hinna med lite bakning med barnen, beroende på ork och mående såklart. .

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...