torsdag 3 december 2015

Ambulans igen!

Lousy day!
Först hade Kiron ingen bra dag, åtminstone inte början av dagen... 
Sen följde Tiril med en kompis hem efter förskolan och åt middag där, bestämt sen tidigare. Hon var pyttelite snuvig igår kväll men inte så farligt. Men det slutade iallafall med världens kruppanfall, kompisens stackars föräldrar fick ringa ambulans och Mattias kom dit strax före den! 
De bestämde sig för att hon måste åka in, jag följde med i ambulansen (bäst så då vi inte visste om vi skulle bli kvar, och jag tar mig ju ingenstans till skillnad från M).  Jag var inte med när det var som allra värst som tur var, hon var tydligen panikslagen och kunde inte andas, huga stackars hjärtat! =´( När jag kom hade hon fått inhalera redan och det hade lugnat sig lite, och hon fick syrgas. Jättehes och trött, hostade fortfarande en del.  
Vi fick träffa doktor på akuten, Tiril fick inhalera adrenalin och dricka Betapred eftersom hon fortfarande var tungandad och "skällig". Massa väntan, men till slut kändes hon pigg och rastlös nog att åka hem! Vi hoppas att hon inte får fler anfall, Betapred ger iallafall verkan flera dygn!
Och jag måste berömma både ambulanspersonalen och de på akuten,  jättefina i både bemötandet och omhändertagandet! 
Mattias och Kiron hämtade oss och vi kom hem kring 22.30, varvade ner med lite julkalendern (ja har man haft en omtumlande dag får man göra det bästa av det ;)) innan en trött dotter sov nästan så snart huvudet träffade kudden. 
Helskumt att båda ungarna haft svåra kruppanfall detta år, från att de hade det nån gång som små, till nu med ambulansfärd för båda. Tiril har ju haft mycket krupphosta förr men inte andnöd. Och de sa att anfallen ofta blir värre ju äldre barnet är. 
Nej, detta vill vi inte göra om! 

Igår hade jag kurs på förmiddagen! Sista delen i Kulturutvecklingsprogrammet som kommunen har. Lite tråkigt för det var ganska kul utbildning och roligt att göra något annat. 

På kvällen igår grattade vi Daniel som fyllde 35. De har jul till max redan med gran och allt! 
Maria målar så otroligt läckra tavlor, väntar på att få köpa en. ;) 

 Hämtade igår också en bunt böcker, "Morden i Sandhamn"-serien som jag köpt på facebook till det facila priset av 20 kr. =) Velat läsa den länge, och även om jag inte kastar mig över den direkt så vet jag att den finns här! 

4 kommentarer:

Maria sa...

Vad läskigt att hon fick sånt hemskt kruppanfall! Tur att allt gick bra och hoppas nu att hon slipper fler! Kram

Anonym sa...

Usch va otäckt alltså, hoppas att det inte blir så illa som de säger att det kan bli. Kram på er!!

solokatt76 sa...

Usch. .. men så läskigt när andningen inte funkar som den ska. Man måste känna sig sjukt orolig 😕
Krya på till Tiril! Kram

Cattis sa...

Huga, stackars Tiril och er, måste varit hemskt!
Bra böcker det där, hoppas det kommer ut mågon ny snart

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...