söndag 30 maj 2010

Uterum påbörjat, sömn och kalasdag!

Ja som sagt igår påbörjades bygget av vårt uterum!! Ms pappa Roger kom hit och hjälpte honom sätta upp de stommar som kommer behövas. Här sitter han och Kiron och delegerar Mattias...Hehe! Kiron var inte ute med dem så länge, han ville snart vara inne med oss istället. Visar hur mycket de hann igår...familjen vill gärna veta ! =)
=) Jag hade ju en liten lista med saker att göra igår, och det mesta blev också gjort, om än i sakta mak...Det mesta gick ju att göra sittandes, haha! Men när M var klar med bygget för dagen och det var dax att åka och handla kände jag att det var stopp, var så slut i kroppen och bara grät... Så M tog barnen och for själv, och jag la mig och vilade en stund istället, slocknade nog direkt. Kändes lite bättre sedan, och lite middag och en dusch på det så...
På kvällen såg vi "Bedtime Stories", gick upp med Tiril kring 20.15, men samma visa. Hon slumrade till vid bröstet och sen när jag skulle lägga henne vaknade hon och skrek. M löste av mig så jag fick se klart filmen, han lyckades få henne att somna efter ca. 40 min och sen la jag mig lagom tills hon vaknade igen (efter ca. 30 min?) , ammade och sen fick vi faktiskt sova 3 timmar. Fått sova 3 timmar i sträck x2 inatt plus att vi sov hela familjen till 9.20!!! Så nu känner jag mig som en ny människa.

Nu ska vi åka iväg och fira våra mammor och Carina som fyllt 50 år! Blir nog borta hela dagen. Som morsdagspresent har M sagt att jag ska få åka på handelsträdgården och välja vad jag vill ha, blir kanske nån buske eller träd till trädgården... inte alltför ambitiöst dock, har inte så gröna fingrar och vill inte ta död på nån stackars planta i onödan, haha!!

Tack för svaren om bebisar och sömn, och Emma, jag kommer läsa din blogg framöver, känns bra att veta att det är "normalt" !

2 kommentarer:

Anonym sa...

uscxh va jag lider med dig när du får sova såpass lite=(. skönt att du fick vila lite på dagen iaf o att hon sov såpass bra inatt.
roligt med att åka till handelsträdgård, hoppas ni hittar nå't kul=).
så fint uterummet kommer att bli!!

kram!!

Emma sa...

Ja, jag vet ju inte säkert att det är så angående ytlig och djup sömn, men det var en grej jag fick höra då och jag valde att tro på det. Det kändes som att jag fick mer förståelse då. Vi har fortfaranade ett uttryck här hemma som vi kallar för "halvtimmen". Vi testade en metod från Baby Whisperer, man skulle väcka barnet innan halvtimmen för att han skulle falla ner i djupsömn direkt wake to sleep tror jag att det kallas. Det funkade sådär. Har skrivit om det i bloggen också. BVC gillade inte den idén vill jag minnas. =S

Ja läs gärna min blogg, den har varit min klagomur många gånger under Nemos första år. ;)

Trevlig kväll!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...