Hej på er! I veckan fyllde Tiril 9 år, kommer snart ett inlägg om det. Till hennes födelsedag hade vi bakat lite. Några gluten & mjölkfria bakverk som blev riktigt lyckade. Så sparar dom här för framtida bruk.
;)
Morotskaka gluten och mjölkfri
Glasyr
Glasyr
- 100 gram sojamjukost
- 25-50 g margarin, mjölkfritt
- 2,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk citronsaft
- 2 ägg
- 1,5 dl socker
- 3 dl mjölmix glutenfri och utan mjölk
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 dl margarin mjölkfritt
- 3 dl morötter rivna
- 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med mjölkfritt margarin och glutenfritt ströbröd.
- 2. Vispa ägg och socker poröst.
- 3. Blanda mjölmixen med bakpulver och kanel. Häll i mjölblandningen, matfettet och morötterna. Rör till en jämn smet och häll i en kakform.
- 4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
- 5. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över den avsvalnade kakan.
Glutenfritt ströbröd och mjölkfritt margarin till formen.
Kladdkakemuffins gluten & mjölkfria
150g mjölkfritt margarin
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 ägg
2 dl glutenfri mjölmix
Sätt ugnen på 175C
Smält margarin vid låg värme
Ta kastrullen med det smälta smöret av plattan och tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, salt. Blanda väl.
Rör i äggen, ett i taget.
Tillsätt mjölet och rör till allt är blandad.
Klä en muffinsplåt med muffinsformar, du kan gärna spruta eller pensla lite olja i formerna så degen inte fastnat.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 20min
1 nypa salt
2 ägg
2 dl glutenfri mjölmix
Sätt ugnen på 175C
Smält margarin vid låg värme
Ta kastrullen med det smälta smöret av plattan och tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, salt. Blanda väl.
Rör i äggen, ett i taget.
Tillsätt mjölet och rör till allt är blandad.
Klä en muffinsplåt med muffinsformar, du kan gärna spruta eller pensla lite olja i formerna så degen inte fastnat.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 20min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar