onsdag 13 februari 2019

Glutenfritt & mjölkfritt ; Morotskaka och Kladdkakemuffins!

Hej på er! I veckan fyllde Tiril 9 år, kommer snart ett inlägg om det. Till hennes födelsedag hade vi bakat lite. Några gluten & mjölkfria bakverk som blev riktigt lyckade. Så sparar dom här för framtida bruk. 
;)


Morotskaka gluten och mjölkfri
Glasyr
  • 100 gram sojamjukost
  • 25-50 g margarin, mjölkfritt
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk citronsaft

Kaka
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl mjölmix glutenfri och utan mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl margarin mjölkfritt
  • 3 dl morötter rivna
  • 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med mjölkfritt margarin och glutenfritt ströbröd. 
  • 2. Vispa ägg och socker poröst.
  • 3. Blanda mjölmixen med bakpulver och kanel. Häll i mjölblandningen, matfettet och morötterna. Rör till en jämn smet och häll i en kakform.
  • 4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  • 5. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över den avsvalnade kakan.


Glutenfritt ströbröd och mjölkfritt margarin till formen.


Dessa kladdkakemuffins blev jättegoda och sega. Jag använde formar i silikon och det funkade super

Kladdkakemuffins gluten & mjölkfria

150g mjölkfritt margarin

3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 ägg
2 dl glutenfri mjölmix
Sätt ugnen på 175C
Smält margarin vid låg värme
Ta kastrullen med det smälta smöret av plattan och tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, salt. Blanda väl.
Rör i äggen, ett i taget.
Tillsätt mjölet och rör till allt är blandad.
Klä en muffinsplåt med muffinsformar, du kan gärna spruta eller pensla lite olja i formerna så degen inte fastnat.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 20min
Låt muffinsen svalna i muffinsplåten så de inte flyter ut.


Fick hjälp av barnen till chokladbollar och kladdkakemuffinsen. Goungar. 


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...