1 kyckling ca 1 kg el. ca 700g kycklingdelar (vi tog kycklingfilé)
2 msk matfett
8 små gula lökar (el 4 stora)
100-150g champinjoner
4 tomater el. 1 brk tomatkross
1 tsk salt
1 krm svart el. vitpeppar
1/2 krm kryddpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1-1 1/2 dl vitt vin el. buljong
(1 dl vispad grädde el. 2 tsk arrowrot el. potatismjöl)
1. Tina djupfryst kyckling, skölj väl och torka av. Dela hel fågel i 4 el. fler bitar.
2. Skala och förväll lökarna några minuter i kokande vatten. Skålla tomaterna och skala dem, skär i klyftor. Skala vitlök.
3. Bryn fett gulbrunt i stekgryta. Lägg i kyckling, bryn runt om. Låt lök och svamp fräsa med mot slutet. Tillsätt tomater, salt, kryddor, vitlök, vin eller buljong. Låt kycklingen bräsera på svag värme under lock ca 30 min tills köttet är mört.
4. Ta upp kyckling, lök och svamp, lägg i serveringsfat. Smaka av skyn. Red den ev. med vispad grädde eller med redning av arrowrot el. potatismjöl. Häll såsen över kyckling. Vi åt detta till klyftpotatis, går också att äta till ris eller kokt potatis och grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar