måndag 26 juni 2017

Vitlöksdoftande citronkyckling i lergryta



Vitlöksdoftande citronkyckling i lergryta,
4 p
1 hel kyckling, färsk eller fryst och upptinad i kylskåp
Kryddsmör:
25 gram smör eller margarin, rumsvarmt
Skalet från en citron (använd resten av citronen i fyllningen)
3 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk torkad timjan
2 tsk flytande honung
½ tsk salt
Svartpeppar
Fyllning:
1 citron (använd det som blir kvar när du rivit skalet till smöret)
2 gula lökar
1 tsk torkad timjan
Sänk lergrytan i kallt vatten i 20 minuter. Blanda ihop ingredienserna till kryddsmöret. Sedan skär du citronen i tärningar och skalar och skivar löken. Fyll kycklingen med citrontärningarna och löken. Det som inte får plats inne i kycklingen kan du lägga i botten på lergrytan. Lyft upp grytan ur vattnet. Sätt ner kycklingen i grytan. Bre på kryddsmöret på kycklingen. Häll över eventuell fyllning i botten på grytan. Sätt på locket och ställ in kycklingen i en kall ugn (annars kan lergrytan spricka). Sätt ugnen på 200 grader och tillaga kycklingen i 60-75 minuter. Kycklingen ska nå upp till 80 grader, då är den klar.
Gör en sås på fonden, red av med lite grädde och maizena. 

1 kommentar:

Anonym sa...

shit, måste övertala Dan om att skaffa en lergryta!!! såg gudomligt gott ut =)

vilka fina kläder ni köpt! jag tycker modet är lite annorlunda detta år och jag hittar sällan något så fint i min storlek som du hittat. och byxdressen såg verkligen bekväm ut!

hoppas ni njuter av semestern. kramisar!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...