torsdag 8 november 2012

Köttfärslimpa fylld med Brie, svamp och paprika.

Igår iddes jag inte stå och göra biffar, så det blev köttfärslimpa istället. Efter en liten titt i kylskåpet så blev det lite fyllning i den också!  Enkelt och gott, här får ni receptet.
 
400 g köttfärs
4 msk ströbröd
1,5 dl mjölk eller vatten
2 msk hackad lök (resten av löken stekte vi och åt som tillbehör)
Ca 1 tsk salt
Ca 1 krm peppar
1 ägg
1,5 paprika hackad
1 brk svamp skivad
Några skivor Brie-ost, kanske 100-200 g?
3 morötter (dessa tillagade vi bredvid limpan) i stavar
 
Rör ihop ströbrödet med spädningsvätskan och låt svälla 5-10 min.
Blanda köttfärsen med salt och peppar, blanda ner lök, ägg, och ströbrödsgeggan.
 
Fräs svampen och paprikan en stund. Lägg i smord ugnsform.
Lägg på Brieost ovanpå, rätt tjocka skivor.
 
Forma köttfärsen som en limpa över fyllningen. Lägg morotsstavarna bredvid. =)
In i ugnen, 175 grader 45-50 min. (Haha alla hann hugga in innan "klar"-bilden togs! ;o))
Avnjut med potatis, gräddsås och stekt lök, kanske lite lingonsylt.  Barnen, och vi, åt som hästar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

ser otroligt gott ut, måste testas=)!!

tack för din fina kommentar i min blogg, det värmer=)

kram!

Anonym sa...

Fina bilder, bra inspiration. Det blev jättegott!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...