torsdag 29 november 2012

Recept Morotsbröd från min bror. =)

Igår blev det lite tid i köket, får ju lite bakryck emellanåt!
Var ett tag sen jag fick receptet på Morotsbröd av min bror, men äntligen blev det testat! Jag och Kiron stod för köksfiolerna. Här är receptet så ni kan testa själv:
25 g smör smält
5 dl mjölk
1 påse torrjäst
13-14 dl rågsikt
2 msk sirap
2 tsk salt
1 morot riven (2 dl)
Örtsalt, solroskärnor
Smält smöret och häll på mjölken, värm till 45 grader. Häll vätskan över jästen, rör tills den löst sig. Häll i morot, salt, och sirap. Tillsätt sen nästan allt mjöl, rör ihop till klibbig men "fast" deg. Jäs 30 min under duk.
Baka sen ut runda bullar el. limpa på plåt med bakpapper. Låt jäsa 20 min under duk. Pensla med ägg och toppa med örtsalt och solroskärnor (jag hade ingendera hemma så blev utan, gick det med ;)). Grädda nere i ugn på 225 grader, 15-20 min.
 
Gott bröd blev det!
 
Vi gjorde också en sockerkaka med kakao, mums!  
 
Och till middag blev det äggnudlar och kyckling Uncle Ben´s original. =) Gott.  
Idag har jag mest ägnat dagen åt att lägga ut Tradera-auktioner...Mest sånt som jag haft till salu på facebook och LillSpooky-kläder. 
 Vi behöver verkligen få in lite pengar. M fick bara 50 % sjukpenning denna månad och ingen lön (då han fått 1 månads lön första sjukskrivningsmånaden istället, han glömde säga till att han inte vill ha så) så även nästa månad får han bara 50 % sjukpenning och ingen lön....=((( Surt och så typiskt till jul!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...