Igår iddes jag inte stå och göra biffar, så det blev köttfärslimpa istället. Efter en liten titt i kylskåpet så blev det lite fyllning i den också! Enkelt och gott, här får ni receptet.
400 g köttfärs
4 msk ströbröd
1,5 dl mjölk eller vatten
2 msk hackad lök (resten av löken stekte vi och åt som tillbehör)
Ca 1 tsk salt
Ca 1 krm peppar
1 ägg
1,5 paprika hackad
1 brk svamp skivad
Några skivor Brie-ost, kanske 100-200 g?
3 morötter (dessa tillagade vi bredvid limpan) i stavar
Rör ihop ströbrödet med spädningsvätskan och låt svälla 5-10 min.
Blanda köttfärsen med salt och peppar, blanda ner lök, ägg, och ströbrödsgeggan.
Lägg på Brieost ovanpå, rätt tjocka skivor.
Forma köttfärsen som en limpa över fyllningen. Lägg morotsstavarna bredvid. =)
In i ugnen, 175 grader 45-50 min. (Haha alla hann hugga in innan "klar"-bilden togs! ;o))
Avnjut med potatis, gräddsås och stekt lök, kanske lite lingonsylt. Barnen, och vi, åt som hästar!
2 kommentarer:
ser otroligt gott ut, måste testas=)!!
tack för din fina kommentar i min blogg, det värmer=)
kram!
Fina bilder, bra inspiration. Det blev jättegott!
Skicka en kommentar