tisdag 29 september 2020

Påskgott med romtoppad potatis, romsås och Påskpannacotta.

Heelt fel årstid nu men så blir det ibland, tar saker när jag hinner numer. 
Påsken i år firade vi uppe i stugan! Riktigt härligt! 
Eftersom bloggen för tillfället iallafall (vi får se hur det blir sedan) mest är inriktad på mat så tänkte jag spara dessa recept här med. 
Till huvudrätt på påskafton grillade vi lax och till hade vi romsås och romtoppad potatis! =) Det är dessa tillbehör jag lägger ut recept på, och efterrätten Påskpannacotta. Jättegott! 

Romtoppad potatis 
Ca 8 potatisar, kokta
Topping: 
1 brk stenbitsrom
4 msk crème fraiche
1/2 rödlök
salt och peppar
dill
Gröp ur lite av toppen på potatisen och klicka i rom, créme fraiche och dill. Krydda med svartpeppar och strö över lite finhackad rödlök och en dillvippa. 

Romsås
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 dl stenbitsrom
1 dl finhackad rödlök
1/4 dl hackad dill
1/4 pressad citron
1/4 citron, rivet skal
salt och peppar
Rör ihop allt utom rommen. Vänd ner den försiktigt så du inte krossar kornen. Smaka av med peppar. Vänta med att salta till såsen stått till sig lite, upp till ett dygn då rommen släpper ifrån sig sälta. Låt stå och dra gärna en dag så smakerna kommer fram. 


Till denna pannacotta gjorde jag likadant som med Skumtomtepannacottan jag lagt ut tidigare, fast med Skumharar denna gång. ;) Och eftersom det är gelatin i hararna behövs bara det och grädde! Jag gjorde mjölkfri, med soyagrädde. 

Påskharepannacotta
100 g skumharar (en påse)
5 dl grädde
Klipp skumhararna i bitar. Koka upp grädden och rör ner skumhararna i den. Rör tills de smält helt. Häll upp i små glas eller formar, ställ kallt att stelna ca 3-4 timmar. Garnera ev. med skumharar, grädde eller bär. 


 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...