tisdag 3 juli 2018

Tallinnresa 3 Måndag 7 Maj Tortyrmuseum och MS Baltic Queen!

På måndagen, dag 3, var vi alla jättetrötta efter dagar med mycket sol och gående. Men det var ännu en solig dag så vi tog sovmorgon och åt sen den goda hotellfrukosten innan vi checkade ut och promenerade till Gamla stan igen för lunch på ett litet ställe med indisk mat. =) Sen gav vi oss ut att hitta tortyrmuséet. Inte så bra skyltat men till slut så!! 

Usch vad mycket hemska instrument för att skada människor det fanns där!! Människans grymhet är jäävligt skrämmande!! Vilka jävulskt genomtänkta och ibland enkla saker för tortyr både fysisk och psykisk, smärta eller driva folk till vansinne. 
Kyskhetsbälte som ofta användes av kvinnor frivilligt som skydd mot våldtäkt, men som i sig själv orsakade exempelvis sår och blodförgiftning. 

Efter muséet tog vi en kaffe på stan innan vi gick tillbaka till hotellet för en cider/öl/drink i solen. 


Lite shopping innan vi gick ombord på båten, M/S Baltic Queen. 

Lite vila i hytten, vi var ju så himla sega, innan vi piffade till oss för kvällens buffé. Vi satt vid ett panoramafönster och hade en jättevacker solnedgång att titta på medan vi mumsade massa gott. 

 Och fast vi alla var sega så blev det sen party, vi kom liksom in i andra andningen efter lite vila och mat. ;) Dansa uppe i discot till ganska sent! Jättekul! 
På tisdagen var det lugn frukost och packning innan vi satte oss på bussen för resan hemåt, kom hem kring 18-tiden på kvällen. En så rolig och härlig resa! 
Här, här och här är Theres inlägg om resan! 

Och såhär glad blev Tiril för presenten vi köpt på båten. ;) De hade haft det mysigt hos först farfar och sen mormor och morfar. 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...