fredag 2 februari 2018

Sjukor, nattjobb och snökaos!

Hej hej!
Den här veckan inleddes med vabb, Tiril fick magsjuka i söndags! Mattias vabbade halvdag i måndags, och sen vabbade jag tisdag och onsdag. Jag har kommit fram till att jag inte orkar jobba natt längre, det är slitsamt, osocialt, tärande för familjen och mig och jag kan inte längre sova ordentligt vilket är A och O om man ska orka med nattjobb, och numer har jag magont när nattperioden närmar sig! Har ju blivit extra slitsamt med treskift också.  Så nu försöker vi med att hitta nån lösning, har en snäll kollega som ville byta mot mina nätter och vi försöker få timmarna att stämma. I alla fall, p.g.a. det så hade jag dag/kvällspass måndag-onsdag istället för mina två första nätter. Men så blev det vabb två dagar... Nu jobbar jag resterande 5 nätter själv så hoppas vi kunna klurat ut en lösning till nästa nattperiod.
 
I onsdags började det snöa, och vilket snöfall sen! Klass 2-varning, och speciellt drabbade var vi som bor vid kusten! HERREGUD vad mycket snö det kommit!! Fattar inte var allt kommer ifrån!? När vi vaknade på torsdag morgon gick det knappt att se ut. Mattias skottade med snöslungan och kunde ta sig ner på stan (skjutsade Samuel, de kom inte ut med sina bilar, som så många andra!) men ville inte ge sig iväg till Kramfors (5 mil bort) så han tog ut en obetald semesterdag och stannade hemma. Totalt kaos i trafiken och oplogade vägar, stackarna som plogade fick slita hårt!
Vi lämnade barnen på skolan och for sen hem och passade på att få lite extra mys såhär på en vardag bara! Hur ofta är vi hemma bara vi 2?
Efter att M skottat mer och jag pluggat lite blev det fram med projektorn (köpt en "ny" bättre!!) i sovrummet så bänkade vi oss i sängen med chips, dipp och läsk och såg film. Vi såg Dark Tower, den var ganska så bra. Slumrade sen till en stund också innan det var dags att hämta upp Theres och barnen.  Riktigt nice och lugn dag när man fick vara inomhus.


På morgonen såg det ut såhär!! Glad att vi bor högst upp på vår stickgata och att vi har snöslunga!

 
Var stopp i trafiken senare under dagen så jag är väldigt glad att Mattias stannade hemma och inte gav sig ut på vägarna.
 
Idag har det fortsatt snöa om än inte lika stora mängder, men Mattias kom iväg och även hem från jobbet. Plogarna fortsätter kämpa på med all snö som kommit, de plogade vår gata och stickgatorna idag i alla fall och en del gångvägar men på många ställen måste man pulsa i snön. Och körvägarna är ofta så smala så ingen plats för gående finns. Snöhögar precis överallt!
 
Vi ser snart inte ut!!

Spyless på denna vinter!!
Mest snö i hela landet....175 cm snödjup på ett ställe i Härnösands kommun:

1 kommentar:

solokatt76 sa...

Ja återigen... hur galet mycket snö ni har fått. Vi har fått lite mindre snö än vad som skulle varit lagom. Der finns snö och det går att åka spark, pulka och skidor men grönskan lyser igenom på vissa ställen..
Hoppas det löser sig med nattjobbet! Jag hade inte pallat det en sekund.
Kram på dig!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...