torsdag 6 oktober 2016

Ett helgtips: Harissamarinerad fläskfilé med soltorkad-tomatdressing!

Hej! Tror ni inte jag vaknade imorse och var alldeles igenproppad i näsan, huvudvärk och halsen sved? Nu har jag varit frisk i typ 1 månad, nåt mer får man tydligen inte. Blä jag hoppas att det inte blir värre. =( 

Jobbat 12-20.30, nu blir det sängen för mig. Morgonpass imorgon och sen är det ledig helg!
Här kommer ett gott recept-tips till helgen, vi gjorde det igen min förra lediga helg och tidigare var detta en av våra återkommande favoriträtter. Lite förberedelse behövs men inte så avancerat egentligen. ;) 
Du kan välja att skippa tomatdressingen om du vill, för köttet blir med marinaden ganska såsigt och jättegott iallafall. Men det är gott med dressingen också! ;)
 
HARISSAMARINERAD FLÄSKFILÉ MED TOMATDRESSING 6-8P:
1 kg fläskfilé
Harissapuré: 1 röd paprika
1 msk olivolja
4 röda chilifrukter
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen koriander
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1. Skär paprikan grovt. Stek i olja till fin färg. Låt svalna på fat.
2. Kärna ur och grovhacka chilin. Grovhacka vitlöken. Mixa paprika, chili, vitlök, koriander, tomatpuré, salt och peppar till en ganska slät puré.
3. Putsa fläskfilen. Skär tvärs över i 2 cm tjocka skivor. Platta till lätt med handen.
4. Lägg köttet i långpanna. Bred på purén, täck med plastfolie och låt marinera i 3 timmar. Gör under tiden tomatdressingen.
5. Stek eller grilla köttet ca 3 min/sida. Vänd under stekning så marinaden ej bränns. Servera med tomatdressing och rostad potatis.

TOMATDRESSING
1 brk (290 g) marinerade soltorkade tomater
5 dl vatten
1 kruka basilika
1 msk citronjuice
1/2 tsk salt
2-3 krm svartpeppar
1. Häll av oljan från tomaterna. Mixa till ganska slät puré.
2. Tillsätt vatten, basilika och citron. Mixa ytterligare någon minut till såsliknande konsistens. Krydda med salt och peppar. Ringla över köttet.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...