onsdag 29 april 2015

Virkmönster till popcornlyktor!


 Hellu!
Nu har jag lite ledigt, skönt, jobbar helgen igen. Idag har jag bara sovit lite över 4 timmar eftersom jag skulle på APT klockan 14 (fick då sova till 12.40 från ca. 8.20...) Fick åka med bror så kunde ligga en kvart extra iallafall.
Men men, nu är det gjort! Sen var det bara att stressa hem och hinna hämta Kiron innan utvecklingssamtalet på förskolan.
Tiril verkar stortrivas, speciellt sen hon fick ändrade tider och mer regelbundenhet. =) Härligt, det är en bra förskola vi har och jag är så tacksam!! Hon är lite blyg bara och berättar inte gärna själv om nåt hänt eller hon behöver hjälp, utan en kompis säger till de vuxna. Men de flesta barn är ju blyga vid nåt tillfälle! 

Jag har virkat klart två "fodral" till små burkar, popcornvirkning! Mönster ur en 101 nyaidéer-tidning men jag har också hittat liknande på nätet. Skriver in här med mina små små ändringar. ;) Här hittade jag originalet. http://mestvirkat.blogspot.se/2012/09/virkade-snobollsljuslyktor.html


Virknål: 3
Garn: Soft Cotton Järbo Garn

Första st på varje varv ersätts av 3 lm. 
På varv 3-8 ska det vara 10 "popcorn"

Lägg upp 30 lm (luftmaskor) och slut till en ring med en sm (smygmaska). (På min ena lykta gjorde jag istället 35 lm så det fick plats en lite större burk, på det fick två mer popcorn/varv plats)

Varv 1: Virka en lm, och därefter 30 fm. Slut med en sm i första lm på varvet.

(Popcorn vikar du såhär: Virka 4 st=stolpar i samma maska. Ta ut virknålen och räkna 4 maskor bakåt till första stolpen. Trä virknålen genom den plus öglan du tog virknålen ur. Gör ett omslag och dra garnet genom båda öglorna. Popcorn!)

Varv 2: I var 3:e maska skall du virka ett "popcorn", och där emellan 3 lm. Efter sista 3 lm, slut med en sm i första popcornet på varvet 

Varv 3-8. Virka en sm så att du hamnar runt lm-kedjan mellan de två första popcornen. Virka ett popcorn runt varje lm-kedja, och 3 lm däremellan. Efter sista 3 lm, slut med en sm i första popcornet på varvet.

Varv 9.  Virka en lm, och sedan 2 fm runt varje lm-kedja och 1 fm i varje popcorn, avsluta med en sm . ( 30 fm)

Varv 10. Virka fm hela varvet. Avsluta med en sm, klipp av tråden och fäst. 


Imorgon blir det att fixa inför valborgsfirandet! Ska fixa pastasallad, strips och lite annat. Hoppas på finväder men det brukar vara tji... 
Sov gott! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...