fredag 8 november 2013

Förkylning och recept på Köttfärslimpa med trattkantareller.

 
 Hellu! Så var den då här, fredagen, ofta så efterlängtad. Som idag. ;)
Jag glömde ju skriva igår att jag har tredagarsledig denna helg så jag har varit ledig idag! Tur var ju det för Tiril är fortfarande knallförkyld lilla stackaren, nyser och hostar och snuvar och snorar. Och Kiron har också blivit snuvig och hostig, så han fick vara hemma med oss idag. Själv har jag känt mig snuvig och frusen, sov inte så bra inatt heller men efter lite vila under dagen kändes det bättre. M har också lite snuva.
Har varit lugna gatan vad gäller barnen, de har pysslat och lekt och sett film och spelat Wii. Själv har jag städat badrummen och dammsugit nedervåningen bla.
 
Till middag blev det nåt kanongott, igen, haha! Måste ju dela med mig av receptet, ni kanske vill prova nästa helg. 

KÖTTFÄRSLIMPA MED TRATTKANTARELLER
500 g blandfärs
2 msk dijonsenap
1 dl créme fraiche
1 ägg
1 gul lök
100 g trattkantareller
smör till stekning
salt och peppar
3 dl kalvbuljong
1 dl grädde
ca. 1 tsk majsstärkelse
Topping:
150 g trattkantareller
1 msk olivolja
1 msk smör
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
Servering: Kokt potatis.
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färsen med senap, créme fraiche och ägg. Riv löken fint och blanda ner.
Finhacka kantareller och fräs under omrörning i en klick smör några minuter. Låt svalna och blanda ner i färsen. Smaksätt me dsalt och peppar och forma till en limpa. Lägg limpan i smord ugnsform och ställ i ugnen ca. 25 minuter. Koka upp buljongen och häll den över limpan, ställ in i 25 minuter till.
När köttfärslimpan är klar, sila ner skyn i en kastrull och häll på grädden. Låt koka ca 5 minuter och red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
Topping: Fräs kantarellerna i olja och smör ca 2-3 minuter. Skiva lök och vitlök tunt och låt fräsa med någon minut. Toppa limpan med svampfräset och servera med såsen och kokt potatis.
 
 När barnen somnat ikväll har vi provat "nya" spelet Just Dance 1, haha svettigt och roligt men lite svårare att få poäng i än 4:an känns det som.
Sen har vi också sett ett avsnitt av Supernatural, och nu lockar sängen!

God natt!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...