fredag 4 mars 2011

Fullt upp och recept på Höstig skinkstek med sås!

Idag har jag grejat och märkt det sista till morgondagens bytardag...Äntligen klar, nu är det bara avlämning ikväll och att hoppas att vi får bli av med lite prylar och få lite pengar! =) Jag ska dit med Ia och Kikki, och Mattias ska passa Molly och Robin...Huset fullt med 4 barn med andra ord.
Har också sytt klart två namnbyxor, som väntat några dagar på varsin ynka märklapp...så lite sytid har jag haft denna vecka!
Barnen har busat på, märks inte att vi rensat bort en endaste leksak, va? Nä, det lär de aldrig lida brist på... Tiril provade Kirons gåstol innan jag lade undan den för försäljning...=) Kiron är fascinerad av allt han haft när han var liten, undrar om han förstår riktigt att han varit så liten som Tiril? Till Salu-högen!!!!

Nu är maten på gång, ska puttra i 1,5 timme...strax ska vi åka och lämna grejerna till bytardagen, och sen blir det fredagsmys!
Detta är vad vi ska festa på...=)

Höstig Skinkstek med såsIngredienser
1 kg skinkstek utan ben
2 äpplen
2 gula lökar
4 morötter
4 torkade katrinplommon
Salt
Svart peppar
Vitpeppar
3 dl vatten
3 dl grädde
Brun majzenaredning

Gör så här
Bryn skinksteken runt om i en gryta.
Krydda.
Skala morötterna, löken och äpplena.
Dela sedan i mindre bitar och lägg i grytan tillsammans med vatten och katerinplommon.
Låt sedan puttra i en och en halv timma.

Ta sedan upp steken och låt den ligga och vila i ca 5 minuter innan den skärs upp.
Under tiden, sila stekskyn fri från lök, morötter, äpplen och katrinplommon (spara).

Koka sedan upp stekskyn och tillsätt grädde, red av och ev. krydda mer med salt och peppar.

Lägg steken på ett uppläggnignsfat och garnera runt om med lök, morötter, äpplen och katrinplommenen från den av silade skyn.

Severa med kokt potatis, Smaklig måltid.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...