fredag 11 september 2009

Recept kycklinggratäng, lång harang om jobbet och annat svammel.

Åh äntligen ledig helg!!! Härligt! Jennie (*vink vink*!): Angående bilen, M har bytt bromsbackar, ljuddämpare och handbromswire! Besiktningen närmar sig! =)

Jag nämnde ju förut att det är cirkus på jobbet. Ja, det är så att de sen tidigare bestämt att flytta en av våra avdelningar till ett nytt renoverat demensboende som ska öppnas och läggas ut på entreprenad. Nu ska kommunen fortsätta driva boendet, Älandsgården, ett tag till, då de inte fått några erbjudanden om entreprenad (privat drift).
På en av våra andra avdelningar har de upptäckt mögel så de ska flytta redan nästa vecka (snabba ryck!) och en till avdelning strax därpå av olika anledningar. Två avdelningar kommer alltså inom kort flyttas från mitt jobb, vi har totalt 5 nu innan+ servicehus. De har frågat vilka som vill följa med till det nya boendet, om det är nån frivillig. Jag har inget körkort så för mig skulle det bli ganska krångligt, hoppas därför att få stanna. Det är så oklart allting och så många spekulationer och ingen som vet nåt, så därför har man ju inga klara besked. Kommer iallafall få byta schema, hoppas på att jag ska få en natt extra, till 80% istället för 75%. Och hoppas ju mest av allt att man inte ska tappa jobbet helt o hållet, man vet ju ingenting. Varit anställd rätt länge iofs. men oron finns ju där. Jaja, det var vad som virvlar i mina tankar just nu... Försöker att inte grubbla på det, finns inget jag kan göra för att påverka nåt. Får magsår om jag grubblar...


Har kikat efter nåt gott recept att prova ikväll, känns som om jag alltid gör samma (fast jag har 1000-tals recept!!!) Bestämde mig för att prova detta:


Kycklinggratäng med blandad svamp o rödvinssås
Tillagning: 600 g kycklingfilé
salt & peppar
1/2 liter blandad svamp
3 dl matlagningsgrädde
2-3 msk rödvin
2 msk portvins -eller svartvinbärsgelé
1 msk soja
Skär kycklingen i mindre bitar. Krydda och lägg över i en ugnsform. Skär svampen i bitar och fräs dom i en gryta. Tillsätt de övriga ingredienserna och koka några min. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över filéerna. Gratinera ca 15 min i 225 grader. Servera klyftpotatis till



Nu ska vi åka och köpa ingredienser! Förhoppningar om en lugn och skön helg, M är helt färdig med bilen, huset är nystädat, det känns bra... Kanske hinner sy lite t.o.m.?? Kram på er, hörs snart igen!

1 kommentar:

Recept bakning cheesecakes cupcakes choklad bröd bakrecept sa...

Det receptet låter inte så dumt! Får prövas på här i hemmet.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...