onsdag 25 mars 2020

Sjömansbiff!

Detta bjöd jag gäster på i januari, blev mycket mat och mycket gott. ;) 

Sjömansbiff
600 gram innanlår, lövbiff eller fransyska
2 msk smör
1 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1,5 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
3 gula lökar
1 kg fast potatis
4 dl vatten
33 cl porter öl eller mörk öl
1 buljongtärning kött
0,5 dl hackad persilja
Skär köttet i tunna skivor och banka ut dem lätt. Skala potatis och lök och skiva dem, potatisen ca 0,5 cm tjockt och löken tunt.
Bryn löken i smör i en stor stekgryta, ta upp och lägg åt sidan. Bryn köttet och krydda med salt och peppar. 
Tillsätt någon dl vatten samt tillsätt lagerblad och timjan.
Låt köttet puttra i tio minuter, gärna under lock, och lägg sedan i en skål vid sidan.
Varva kött, potatis och lök i en stekgrytan eller stor panna med höga kanter.
Underst och överst ska det vara potatis.
Häll på vatten, öl och buljongtärning så att det når till översta lagret potatis.
Låt sjömansgrytan sjuda med lock i en timme.
Strö på hackad persilja samt ev. färsk timjan och servera sjömansgrytan direkt ur stekgrytan eller pannan

1 kommentar:

Biblios sa...

Helsicke så gott det där ser ut. Helgen är räaddad!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...