fredag 18 juli 2014

Grillkvällar, bröllopsdag och Lycksele djurpark!

Hej på er! Oj vad tiden flyger när man har roligt! ;) Här händer det saker mest hela tiden!
Förra fredagen när jag skrev sist hade vi ju barnvakt och var bjudna på grillkväll hos Lena och Anders. ;) Jättemysigt! Vi tömde vanliga kameran häromdagen på datorn hemma (vi är i stugan nu!) så jag har bara mobilbilderna att visa därifrån... ;) På lördag blev det lite mer grillat, med familjen Wusch! Barnen var fortfarande kvar hos farfar och Carina. 


Söndag hämtade vi upp barnen i Sandslån och for vidare mot Lycksele och vår inbokade hotell o djurparksweekend! =) 
Hotell Lappland! 

Rummet var fint och vi fick även bastu, men med värmen vi  hade så kom den inte till användning så mycket. På nedersta våningen fanns det ett lekrum som barnen såklart tyckte var jättekul. Det största minuset var att vi fick ett rum överst i hotellet (våning 6) och det var så otroligt varmt fast det låg på "den svala sidan", så vi måste sova med alla fönstren på vid gavel för att överhuvudtaget kunna sova alls. Inte nån höjdare ur säkerhetssynpunkt med andra ord, men vad gör man?!

Vi kom dit på söndag eftermiddag och då det var sån kanonvärme kändes det passande med ett besök på Ansiabadet som ligger på gångavstånd från hotellet. Hotellet ligger vackert beläget vid Ume älv. 

Vi rekommenderar verkligen Ansia Badpark! Inträdet var inte dyrt, 65 kr vuxna och 55 för barn från 4 år och det fanns mycket kul för både små och stora. =) 


Sen blev det middag på lappkåtan som ligger i anslutning till hotellet. 

Tog en drink och besökte lekrummet lite innan vi gick upp till rummet. 

Jättefin utsikt från vår våning, även om vårt fönster vette mot bergssidan. 


På måndag (som var vår bröllopsdag!! ) efter frukost så styrde vi kosan mot Lycksele Djurpark! Det hade varnats för regn så vi började med att se sälmatningen som vi timade precis. Vilka sötnosar!! 

Och direkt när vi sett sälarna så kom regnet...och vilket regn sen!! Inga regnkläder eller paraplyer i världen skyddade mot det! Blixtar och dunder blev det också, vi gick in på restaurangen och åt lunch, och när vi ätit klart kom världens ÅSKKNALL och strömmen gick! Blixten hade slagit ner i berget bredvid oss (stora delar av parken ligger på ett berg). Som tur var blev ingen skadad men vi valde att åka tillbaka till hotellet. 

Bytte till torra kläder och funderade på att hitta på nåt annat roligt inomhus, men vädret klarnade upp på en timme så vi for tillbaka till parken! Vädret var sen fint resten av dagen. Detta var en höjdare för barnen, barnens djurpark! 
De fick komma in och gosa med getter och får. =) 

Och Kiron tog en ridtur! 

Lite fiskar! 

Och såklart Lyckoland en snabbis innan parken stängde! På Lyckoland finns det både en bunt aktiviteter som är gratis som hoppborg, studsmattor, linbana, trampbåtar och klätterställningar, och ett antal man behöver biljett eller åkband till. Karusellerna är mest för små barn men åkbanden gäller också tex. Bumper boats och Dragon Slide som Kiron gillade. God middag och en liten promenad! 

Sen blev det mys på hotellrummet resten av kvällen, barnen kikade på lite film och vi slötittade på fotbollen och skålade för vår pappersbröllopsdag, 2 år! 

På tisdag morgon var Tiril lite hängig, solsting kanske? Hon vägrar ju som oftast keps den lilla tjurskallen... Men hon piggade på sig så vi bestämde oss för att inte åka direkt hem ändå utan gå in på parken och Lyckoland som vi lovat. Blev några timmar där, alldeles lagom innan trötta familjen for hemåt igen.  Köpte åkband till båda barnen och jag och M delade på ett biljetthäfte och åkte bumperbåt och lite mini-bergochdalbana med barnen. 


En rolig semestertripp! När vi kom hem hade Tiril feber, men den var borta till morgonen igen. Jag antar att det blivit för mycket sol några dagar. 

Nu är vi som sagt i stugan, hade igår och inatt besök av familjen Fahlén. Roligt roligt! Men det skriver jag om en annan dag, nu ska jag försöka spela lite spel med barnen. ;) 

1 kommentar:

Maria sa...

Vilken härlig weekend! Ser jätte skoj ut!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...