tisdag 22 maj 2012

Frukost-tårar, funderingar över människans psyke, och vardagsstress.

Min frukost idag: Ett glas juice, svart kaffe, en Sportknäcke-macka med kaviar, ost, tomat,gurka och citronpeppar, och en Sportknäckemacka med Lätta, ost, salami, tomat, gurka och citronpeppar...och till det en stor portion tårar...

 Så ofattbart att en människa kan överleva det Emma blev utsatt för. Och helt ofattbart att en människa kan göra så mot nån annan, och framförallt barn, så små och oskyldiga, 1,5 år och nästan 4 år. Så mycket våld...Blir ofta rädd för hur många personer det verkar finnas totalt utan gränser eller empati för andra människor. Vad gick fel??? Är det uppväxten, trauman, eller nånting som fanns redan från början? Hon som gjorde detta har ju också varit ett oskyldigt litet barn. Finns ju så många olyckliga människor som aldrig skulle göra nåt liknande, så vad blir fel med just de som går över gränsen?

Om ni vill läsa mer bloggar Emma här , här och här, vet inte vilken som är mest aktuell...  

För övrigt idag så konstaterar jag att vardagslivet bara snurrar och snurrar och jag hinner knappt med. Tog för 20 min sen min tredje kopp kaffe för dagen, efter lunch, trodde jag skulle hinna sitta ner en stund och ta det lugnt medan barnen åt klart. Men icke. Det blev att byta tröja på mig själv (hallonsylt), byta tröja på Tiril (hallonsylt), slänga igång en tvätt, tvätta kladdiga munnar och händer, plocka i diskmaskinen, banna Kiron som slog lillasyster, torka upp pannkaksrester, lägga Tiril...och SEN fick jag sätta mig med mitt kalla kaffe. Nu funderar jag på vad jag ska ta itu med härnäst, lillan har ej somnat än (hostar så), och Kiron kollar på väg-sopen...Jag har att välja mellan slå in paket att posta eller återuppta gårdagskvällens syssla att klippa till beställningar... får nog prioritera paketen, måste posta idag.
Är iallafall en härligt solig dag, nästan för varmt här i uterummet...=) Skulle varit skönt att hinna med en promenad ner till OK för att posta paketen...vi får se. Prioriteringar och kompromissanden hela tiden.
Ha en fortsatt fin dag!

1 kommentar:

Catarina sa...

Hej Hanna! Satt och googlade på bloggar i Härnösand och hittade hit. Vilken fin blogg du har. Hoppas det är bättre med Tiril. Hälsningar Catarina på Lyan! Ps.Kika gärna in på min blogg också om du vill! =) www.vardagsdagboken.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...