lördag 4 januari 2020

Kycklingjärpar i gräddsås.

Kycklingjärpar i gräddsås 
3 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
ca 500 g kycklingfärs
1 msk senap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl mjölk
1/2 kycklingbuljongtärning
Järpar: Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt stå och svälla ett par minuter. Rör om någon gång. Blanda färsen väl i ströbrödsblandningen och krydda med senap, salt och peppar. Forma järpar av färsen med en blöt sked.
Bryn järparna runt om i oljan i en stekpanna. Häll i grädde, mjölk och smulad buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Servera järparna i sås med ris och grönt, och stekt lök var också gott till!  

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...