Till Kirons födelsedag i Oktober bakade jag bl.a dessa söta minimaränger. Ville testa ny variant så det blev en med vit choklad och en med Lakrits!
3 äggvitor
2-3 dl strösocker efter smak
1 krm ättika eller 1/2 tsk citron
100 g vit choklad
Sätt ugnen på 100 grader varmluft, 125 vanlig, och förbered två plåtar med bakplåtspapper. Smält chokladen i vattenbad. Ta den från värmen och låt svalna.
Vispa äggvitorna med 1/3 av sockret till fast vitt skum. Tillsätt ättika/citron och resten av sockret och vispa tills det blir styvt (så man kan vända bunken utan att smeten rinner ut).
Vänd försiktigt ner chokladen i marängen, rör så det fördelas jämnt.
Spritsa/klicka ut små maränger på plåtarna. Grädda mitt i ugn 30-40 min tills de känns bra, testa gärna med en maräng så du inte tar ut dem för tidigt. . Låt svalna på plåten ordentligt.
2 äggvitor
1/2 krm ättika
1 dl socker
1 tsk lakritspulver
Sätt ugnen på 100 grader varmluft, 125 vanlig. Vispa äggvitorna en minut, tillsätt ättikan. Tillsätt socker och lakritspulver i omgångar, vispa tills äggvitorna blivit fasta. Smaka av med mer lakritspulver efter smak.
Spritsa ut lagoma maränger på plåt med bakplåtspapper., Grädda ca 50 min, de ska vara lite sega i mitten. Testa gärna. Vill du ha dom frasigare låt eftertorka längre i ugnen. Servera som de är, eller smulade över vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar