tisdag 12 juni 2018

Grillad lax med lime och äpple, fransk potatissallad, och Gino!

Tänkte dela med mig av receptet på maten vi gjorde på Valborg och även en gång till efter det, det var Theres som hittade det. Vi tog allt, både lax, potatissallad och créme till men säkert hur gott som helst att kombinera med annat också. Receptet finns hos Landleys kök men vi skippade gökärtsblommor och även kapris första gången. ;) Gjorde inte så mycket från eller till tycker jag så gillar man inte kapris...Vi tog sparris till och barnen fick majs.

Grillad lax med lime, äpple och fransk potatissallad
Potatissallad:
600g potatis
15 cm purjolök
10 bitar soltorkade tomater
1 burk kidneybönor
(3 msk kapris)
4 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, persillade

Lime och äppellax:
4 bitar styckfryst lax
1 grönt äpple
1 lime
salt, peppar, timjan, oregano

2 majskolvar

Lemon Curd-creme:
1 msk flytande smör
2 vitlöksklyftor
2 msk lemon curd
2 dl creme fraiche
1/2 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar

1. Gnugga och dela potatisen till mindre bitar. Koka sedan mjuk i saltat vatten.
2. Strimla upp purjolök och soltorkade tomater. Ha ner dessa i en skål tillsammans med potatisen. Ha ner sköljda kidneybönor, kapris och pressad vitlök. Häll på vinäger, olja och kryddor. Rör ihop allt.
3. Riv äpple och limeskal över laxbitarna. Krydda och låt tina med detta ovanpå. Om laxen är färsk, förvara den i kylen med rivet ovanpå.
4. Kör smör och pressad vitlök tillsammans i micron ca 30 sekunder. Blanda ner lemon curd, creme fraiche, vinäger och kryddor. Ställ svalt.
5. Grilla laxen på halster. Dela varje majskolv i fyra och grilla även dessa. Servera med potatissalladen och cremen. Sååå gott! 

Sen, om ni inte har ätit Gino så prova det! Vi la blandad frukt,( ex. jordgubbar, banan, kiwi) i foliepaket och rev över vit choklad, grillade så chokladen smälte och frukten blev gojsigt. Åt sen med en kula vaniljglass. Mums! Man kan även göra den i ugnen, då skivar man önskad frukt/bär i form och river över 200 g vit choklad, sen in i ugn på grillvärme 250 grader i 5 min. 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...