måndag 4 juni 2018

Bananbröd matbröd!

Hej! Ojojoj vad jag ligger efter med bloggandet! Men, vet ni vad? I helgen gjorde jag klart det sista med kursen jag läst denna termin och har därmed lite mer fritid, hoppas ju på att kunna blogga ikapp. =D Mycket som hänt! 
Veckan som var var jag också iväg på en personlig utmaning, nåt som jag var mycket nervös över och som jag kanske kan berätta mer om senare, men håll tummarna för mig. ;) 

Har samlat på mig en del goda recept jag testat också och som vanligt vill spara här. Här kommer ett bananbröd jag bakade på jobbet i veckan, har bakat det förr också men längesen. Jag ökade på det här receptet till 5 satser (blev lagom för fyra formar) och det funkade utmärkt, men hade också bakmaskin på jobbet att röra med. ;) Degen är kladdig så är nog tungt att röra för hand såå mycket. 
Bananbröd 1 limpa
2 mogna bananer
2 dl fil
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
Sätt ugnen på 200 grader och smörj och bröa en form. Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat och salt i en skål. Mosa bananerna och blanda ner dem med filen i mjölröran, rör ihop till en smet. 
Fördela smeten i formen och sätt in brödet i nedre delen av ugnen. Baka ca 45-50 min. Låt svalna och ät, godast nybakt men går bra att frysa in.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...