torsdag 3 mars 2016

Favoritförfattare och norska rysare.


Hej! 
Imorse blev det sen frukost...Jag började med en ny bok, var några år sen senaste Stephen King-boken jag läste, men han är fortfarande min favoritförfattare. På tiden att jag läste nån av hans böcker jag köpt de senare åren. "Blaze" av Richard Bachman (pseudonym för Stephen King om nån inte visste det. ;)) Så det är egentligen en gammal bok av honom som getts ut först på senare år och lite reviderad. ;) Men jag brukar gilla hans gamla bäst! Denna skrevs t.o.m. före Carrie som var hans "debutroman". Och den verkar vara sorglig också, King skriver absolut inte bara skräckberättelser!! 

"Clayton Blaisdell, Jr. är en ovanligt storvuxen pojke som är tämligen förtjust i skolarbete. Efter att hans alkoliserade far kastar honom nerför en källartrappa blir han sig aldrig lik igen. Socialen tar ifrån pappan vårdnaden och skickar pojken runt mellan fosterhem och barnhem. Blaze växer upp till en fysiskt skrämmande jätte, som trots sitt yttre är hemskt snäll. Hans godtrogenhet underlättar för de kriminella ungdomar som gärna utnyttjar honom för småbrott. Först när Blaze träffar George blir livet lite mer stabilt. George är en synnerligen smart skojare som tar hand om Blaze. Hans skäl är egoistiska, men det råder inga tvivel om att männen blir vänner. Under ett barslagsmål blir George knivhuggen till döds. Hans vän och partner bestämmer sig för att avsluta duons kriminella bana med ett länge planerat kidnappningsbrott. Oturligt nog var det George som höll i trådarna för planeringen och när Blaze tar över, går saker inte riktigt till som de ska. "


 Idag har rensandet fortsatt, och i viss mån sorterandet. Försöker skapa bättre ordning för barnen med leksakerna, mer förvaring i förvaringen så att säga. ;) Sakta men säkert så. Såna här lådor med flera fack är ju perfa för Legot t.e.x! 
Haft som andnöd ikväll, halsen sitter halvt igen och det går inte att få bort med nässpray eller snyta sig. Läbbigt! 

Vi har sett en norsk rysare ikväll igen, "Villmark 2-Asylum" gillar verkligen norska skräckisar, de är ofta välgjorda. =) Och man får ofta se svenska skådisar i dem också, denna gång Tomas Norström (Pistvakt m.m.. ;)) Kolla in den, men framförallt, kolla in ettan "Villmark" som kom 2003, de har nog egentligen inte så mycket med varandra att göra förutom titeln och sjön.  

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej letar efter just sådana plastlådor som du har på bild
Kommer du ihåg var du köpt dem? Har fått mina Och vill köpa fler.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...