måndag 29 februari 2016

Nattlampa/lightbox till Tiril och lite sjuksnack.

Hej hej! Ny vecka, och imorgon ny månad! Även denna månad klarade jag utan varken sjukfrånvaro själv eller vab...Men Mattias har ju både varit förkyld själv. och så har han ju fått ta båda barnen med förkylning och feber nu i februari, en dag på Kiron och två på Tiril fick han vabba. Så helt undan vabruari klarade vi oss inte, men milt ändå för att vara oss! (Kollade denna tid på förra året och då hade Tiril redan avklarat tre penicillinkurer och Mattias och Kiron varsin, och lite magsjuka också... =P) Men men *peppar peppar*. 

Men Mattias ja han halkade ju i trappen igår som jag skrev och gjorde illa tån. Blålilasvart! Inte första gången han lyckas med nåt sånt.... 
 Han fick komma ner på vc idag och bla. röntga, och han har en spricka i tån. Blir vila denna vecka så svullnaden får gå ner innan han går i skor hela dagarna, smärtstillande, och linda tån med den bredvid. Så får vi se hur det känns nästa vecka om han kan jobba. 

För några veckor sen gjorde jag en nattlampa till Tiril! =) Hon älskar ju enhörningar... 

Använde mig av en kartong efter en av Kirons julklappar, precis en sån på vänstra övre bilden. Målade den vit med hobbylack, några lager behövdes. Sen rotade jag fram ett vitt bakplåtspapper som jag klippte till lite större än plastrutan på kartongen. Tejpade fast den längs kanterna på insidan. 
Skrev ut en enhörning i passande storlek och klippte ut och limmade/tejpade sen fast den på insidan av bakplåtspapperet. 
Sist men inte minst tejpade jag fast en ljusslinga på "andra väggen" på insidan av kartongen. Själva batteridosan till slingan har jag lagt bakom lampan, med sladden upp genom övre öppningen på kartongen, så man enkelt kan tända och släcka. 
Inte så mycket pyssel har det varit här på sistone i övrigt, eftersom jag mest är upptagen med att röja ur barnens garderober och leksaker inför bytardagen i Säbrå den 19 Mars! Busy busy! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...