tisdag 26 augusti 2014

KNÄCKIG ÄPPELPAJ

Detta recept provade jag igår för första gången, Knäckig äppelpaj, så lättgjord och smarrig så den blir det fler gånger!! 

KNÄCKIG ÄPPELPAJ
ca 6 äpplen )
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Ugn 175 grader

Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass, marsánsås eller vaniljvisp.


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...