Här är vad vi åt till middag ikväll, och jag kan säga att det var supergott!! Kommer definitivt lagas fler gånger. Vet inte vad hemligheten i currysåsen blev, kanske äppeljuicen eller bananen? Gott var det iallafall!
Mannerströms gula currykyckling!
Ingredienser
8 skivor marinerad tvådelad kycklingfilé
1 gul lök (finhackad)
1 röd paprika (finhackad)
2 vitlöksklyftor (rivna)
1 dl koncentrerad äppeljuice
1/2 banan (finhackad)
2 dl grädde
1-2 tsk currypulver (gul curry)
Salt & Peppar
Smör
Kycklingfond
1 gul lök (finhackad)
1 röd paprika (finhackad)
2 vitlöksklyftor (rivna)
1 dl koncentrerad äppeljuice
1/2 banan (finhackad)
2 dl grädde
1-2 tsk currypulver (gul curry)
Salt & Peppar
Smör
Kycklingfond
Gör såhär
Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt, peppar och curry. Ta upp kycklingfiléerna ur pannan och fräs lite mer currypulver med löken, vitlöken, paprikan och bananen.
Tillsätt kycklingfond, äppeljuice och grädde. Lägg tillbaka kycklingen och låt puttra i såsen ca 10 min.
Servera med t.ex. ris.
Tillsätt kycklingfond, äppeljuice och grädde. Lägg tillbaka kycklingen och låt puttra i såsen ca 10 min.
Servera med t.ex. ris.
1 kommentar:
Låter supergott, det måste jag testa!
Skicka en kommentar