onsdag 9 oktober 2013

Korv-soppgryta och komplett familj.

Idag har det varit en sån där "fullt-upp"-dag! Jag har en del beställningar att sy klart inom kort så det har blivit lite grejande med det, förutom hushålls-sysslor, och så har jag och Tiril (Kiron var med på ett hörn i början men snart blev data-spel intressantare...) bakat en smulpaj med äpplen, och en äppelkaka i långpanna! Hon var jätteduktig. =) Vi ville bjuda pappa/make på något extra gott nu när han kommit hem!

 
Pappamys! Både jag och barnen har blivit förkylda de senaste dagarna, fångat nån bacill tydligen (ovanligt, typ varannan vecka). Halsont, snuva och huvudvärk har varit mitt i alla fall, och barnen snörvlar lite. Så det var skönt att ta en liten eftermiddagslur för skruttan skulle jag tro.
 
Till middag blev det Korv-soppgryta, den blev jättegod, och enkel att göra!
Här är receptet, ganska stor sats:
KORV-SOPPGRYTA
Ca 8dl-1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 purjolök sköljd och i strimlor
13 potatisar (skär i ganska små bitar)
3 stora morötter (i slantar)
1 paprika strimlad
Ca 600g korv i mindre bitar
Ca 1 tsk salt
Ca 1/2 krm kryddpeppar
Vitpeppar
Ca 1-1,5 dl persilja hackad
Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i purjo, potatis och morötter, salt, peppar och kryddpeppar, koka på låg värme ca. 10-15 min under lock. Lägg i korven och paprikan och sjud ca 5 min till. Strö över persiljan och servera. Gott!
 
Efter middagen satte vi oss hela familjen och åt efterrätt framför TVn, vi såg "Trubbel i sagoland" innan det var dags att kvälla... Sen har det blivit lite TV, "Arga Snickaren" och "Trinny och Susannah stylar om kändis-Sverige", typiskt lättsamma program man kan halvkika på.
Nu ligger övriga familjen, jag ska kika lite på Vampire Diaries innan säng-hopp tror jag...

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...