lördag 28 september 2013

Grabb-bio och recept på Irländsk köttgryta.

 
 Har haft en mysig lördag! Fick lång sovmorgon imorse, behövde nog ta igen lite sömn!
Sen har det bla blivit lite städ, lite beställnings-sömnad, och grabbarna har varit på bio, de var och såg "Flygplan". Den var tydligen ok.. =)
 
Skruttan fick mysa med film hemma hon!
Till middag lagade jag en Irländsk köttgryta med bla. stout och annat gott i, lägger ut receptet längst ner i inlägget! (Ändrat litegrann från originalreceptet som kommer ur en Allers-tidning, jag ökade dessutom på det mesta, har kvar till matlådor).

Jag gjorde också en liten stek i stekpåse med kryddor, morötter och rödbetor, det blir morgondagens middag så får vi tar fläskfilé en annan dag!
Nu är det filmtajm med maken! Ha en fortsatt fin lördag och kika på receptet så länge!
 
Irländsk gryta med mörkt öl
6p
1 kg benfritt kött
1 gul lök
2 dl vatten
3 dl Stout, irländskt öl
2 msk kalvfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1/2 dl svartvinbärsgelé
1 tsk soja
2 msk brun redning
1 kålrot
3 morötter
200 g förvällda trattkantareller
hackad persilja
Servera med ris eller potatis
 
1. Tärna köttet ca. 3x3 cm. Skala och klyfta lök. Koka upp vatten, öl, fond och lök i gryta. Låt grytan koka och lägg ner köttet lite i taget så att buljongen kokar hela tiden. Rör om under tiden.
2. Smaksätt med salt, peppar och timjan. Sjud ca. 20 min. Tillsätt då skivade morötter och kålrot. Koka 20 min till.
3. Tillsätt gelé och soja. Red av grytan med redning under omrörning och koka upp.
4. Fräs svamp, blanda ner i grytan. Koka 5 min. Smaka av och strö över hackad persilja vid servering.


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...