lördag 13 juli 2013

Vår tripp till Furuvik!!

Ja, igår kväll kom vi hem från vår lilla resa, varit borta sen i tisdags. =) Vi har haft en härlig och rolig tripp! Som vanligt har det blivit mycket bilder, så här är en bildbomb, mest med collage!!!

I tisdags eftermiddag kom vi fram till Furuviks camping och checkade in direkt innan vi begav oss in i själva parken. Var en mysig liten stuga, belägen i ett skogsområde så det var en del mygg med andra ord, vi föredrog att inte sitta utomhus på kvällen! Annars var det helt ok, kyl och kokplatta och köksattiraljer hade de i stugorna. Campingen hade en fin liten lekplats med bla. hoppborg för barnen, och det ligger små dammar inne i själva campingen, vilket ger en naturskön miljö... ;) .

Första dagen var vi mest vid Furuviks poolområde med äventyrspool...vi och alla andra i princip, jobbigt mycket folk, var kanonvarmt! Kiron började frysa ganska snart (av vattnet, ungen har inget underhudsfett!)så det blev inte så supermycket bad, vi satt i värmen och tog en glass, Tiril hade velat bada längre men vi beslöt oss för att börja kika på djuren istället.
Vi hann kika lite innan vi vid stängningstid gick hem till stugan och åt sen middag...

Två förväntansfulla ungar på onsdagen, redo för Furuviksparken!

Parken är uppdelad i "kontinenter" och områden efter djursort! Långt ifrån alla djursorter har ju kommit med på bild! =) Vi började med Afrika... Här i deras Regnskogen och deras Tropikarium. Det finns både spindlar, ormar, ödlor, fiskar, skölpaddor, krokodiler och apor här...

Några snyggingar... Man fick även gå in i "regnskogen" där det fanns boaormar, sköldpaddor och bomullshuvudstamariner (apor) lösa, mysigt!
Längst ner en jättetusenfoting, tur den var i "bur"!

Här har ni schimpanser, dvärgsilkesapa (såååå himla söta!!) bomullshuvudstamarin och lemurer. (I like to move it move it!!)

Nästa anhalt var Sydamerika, även här fick man gå in "till" djuren. Lite pirayor, krokodiler, sköldpaddor, sakiapor m.m.

Vi åkte även deras "Amazonas"flodfärd, den rekommenderas, inte så lång men mysig!

Snart blev det lite lunch i fiskeläget, innan vi gick ut till ön där de spelar in "Wild Kids" och där det finns Hemliga fortet! Spännande!

Efter det fick barnen hälsa på djuren i fäbovallen, klappa getter och får!

Sista kontinenten var "Asien", med bla. orangutanger och vänliga kameler.

 Och dagen avslutades med tivolit! Blev lite spel (men ingen vinst) sockervadd och sen karuseller! De har som policy att barn under 4 år inte får åka själv men däremot åker gratis med betalande vuxen, därför köpte vi ett åkband till mig och Kiron. Och de kom till användning!


Jag och Kiron skulle avsluta med den stora bergochdalbanan "Rocket", men tivolit stängde en timme före övriga parken vilket vi missat så vi hann inte med den... Men nästa gång. ;) Denna lilla bergochdalbana åktes däremot två gånger både av Tiril och Kiron (och mig) .

Vi rekommenderar verkligen Furuvik, vi kommer åka hit fler gånger!! Rekommenderar att hyra skrinda, 10 kr i pant som man sen får tillbaka, där la vi extrakläder, vatten, badkläder m.m. Runt om i parken finns lite olika matställen också, inte så farligt dyrt heller utan normala priser, det dyraste (i jämförspris) var drycker och glass!
 På torsdagen checkade vi ut och for norrut igen till Fönebo camping, mer om det kommer inom kort! ;)

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...