tisdag 14 september 2010

Bara en gnutta politik....!

Nä, jag lovar att detta inte ska bli en blogg där jag pratar en massa politik, men ETT inlägg blir det iallafall. Gjorde ett test på MSN idag. Såhär verkar det som om jag står politisk...sen vet jag inte om det stämmer eller ej:

Miljöpartiet de Gröna http://www.mp.se 82%
Socialdemokraterna http://www.sap.se 82%
Vänsterpartiet http://www.vansterpartiet.se 82%
Centerpartiet http://www.centerpartiet.se 29%
Moderata samlingspartiet http://www.moderat.se 24%
Folkpartiet liberalerna http://www.folkpartiet.se 18%
Kristdemokraterna http://www.kristdemokraterna.se 6%

Lånat en text härifrån:
"Det ser ut att bli jämnt i valet. Väldigt jämnt. Och valrörelsen handlar om oväsentligheter. För det handlar ju faktiskt inte om ifall man gillar Mona eller Fredrik bäst. Eller om pensionärsskatter, förbifarter, restaurangmoms, Rut eller Rot. När vi står där bakom skärmen i vallokalen måste vi vara större människor än så, och se att det i grunden handlar om ideologi.

Vill vi ha ett samhälle där vi bryr oss om varandra och hjälper... de som har det svårt, eller vill vi ha ett samhälle där var och en sköter sitt? Vill vi att våra offentliga institutioner och samhällets viktiga funktioner ska styras av marknadskrafter och generera vinst till privata ägare, eller vill vi att de ska styras av folkvalda och generera vinst som går tillbaka till den gemensamma välfärden? Vill vi bygga en långsiktigt hållbar värld, eller en som följer kvartalsekonomins nycker?

Vissa av oss har kanske till och med fått det bättre, rent ekonomiskt, under de senaste fyra åren. Men har vi verkligen fått det bättre? Och har vi verkligen fått ett bättre samhälle? När vi gör vårt val måste vi våga stå över den kortsiktiga glädjen över en tjockare plånbok. Kom igen, vi är smartare än så! Vad har vi för glädje av mer pengar kvar i plånboken när allt det vi tidigare varit så stolta över att Sverige har att erbjuda säljs ut, blir vinstdrivande, och börjar kosta pengar?

Fyra år till med borgarna skulle vara förödande. Det är lätt att sälja ut, men betydligt svårare att köpa tillbaka. Det är lätt att riva ner, men tar lång tid att bygga upp."

3 kommentarer:

Anonym sa...

gud så bra text du hittade, verkligen så det sätter fingret på problemet och poängterar det som är viktigt..men de som fick mer pengar i plånboken kommer väl fortsätta att rösta på moderaterna o stunta fullständigt i att andra far illa pga detta..

vi står iaf rätt så lika politiskt haha.

kram på dig o jag tycker faktiskt det är kul med politik i måttliga mängder=).

Anonym sa...

Sund åsikt,Vad gulliga ungarna är
Micke:)

Maria sa...

Vi ligger lika i valet ser jag! Bra det! Måste bli ändring!

Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...